Acasă Actualitate Accesul în Piaţa 700, blocat cu sârmă. Atmosferă medievală, plină de cerşetori...

Accesul în Piaţa 700, blocat cu sârmă. Atmosferă medievală, plină de cerşetori şi “bruneţi” agresivi, vulgari, nespălaţi

950
DISTRIBUIȚI

Este o imagine din piaţa de flori “Timişoara 700”, cu cea mai folosită ieşire/intrare blocată cu sârmă, precum uşile din lemn ale birturilor din cele mai îndepărtate cătune. Dincolo de ferestre, o imagine cotidiană: beţivi şi boschetari scandalagii care-şi fac veacul pe băncile de pe alee. Este intrarea din imediata vecinătate a sectorului de brânzeturi-lactate. cei care doresc să iasă sau să intre în piaţă pe respectiva poartă, nu o mai pot face, ci trebuie să ocolească pe îngustele poteci dintre rândurile cu flori.

Piaţa 700 este una dintre cele mai triste imagini (nu singura) din centrul Timişoarei 2021, care te aruncă într-o atmosferă medievală, plină de cerşetori şi “bruneţi” agresivi, vulgari, nespălaţi. Niciodată ni vezi pe-acolo picior de Poliţie Locală!

Pus în faţa evidenţei, primarul Nicolae Robu recunoaşte, când vine vorba (foarte rar) despre Piaţa 700 că “este o ruşine”. Dar nu avansează niciun proiect viabil, ci doar promisiuni, unele mult prea depărtate de realitate. Aşa a fost scoaterea din sertar a proiectului administraţiei Ciuhandu, de construire a unui pasaj pietonal care să facă legătura între Piaţa 700 şi strada Mărăşeşti.

Până la salubrizarea zonei, administraţia locală lasă Piaţa 700 în mizeria care a pus stăpânire, în decenii, peste Piaţa Traian, transformând-o în ghetou.

Comentarii

comentarii