Acasă Economic Accident de muncă neanchetat de nimeni, la Procter&Gamble Timişoara

Accident de muncă neanchetat de nimeni, la Procter&Gamble Timişoara

474
DISTRIBUIȚI

În Procter&Gamble apar tot mai mulţi contestatari ai actualei conduceri. Oamenii spun că sunt trataţi ca nişte sclavi pe plantaţie de către managerii fabricii producătoare de detergenţi din Timişoara. Mulţi dintre cei care ne transmit zilnic informaţii despre situaţia din S.C. Detergenţi S.A doresc să îşi păstreze anonimatul şi este lesne de înţeles de ce. Totuşi, oamenii spun că şi în momentul de faţă, în P&G se lucrează mai multe ore decât prevede legislaţia românească. Acest lucru este greu de dovedit, pentru că cei din P&G ştiu să facă manevre pentru a ascunde aceste ilegalităţi, relatate de unii angajaţi.

Cireşte şi:

Îşi bate joc Procter&Gamble de angajaţii din Timişoara?

Este Procter&Gamble sub dictatură?

În numărul de astăzi al ziarului nostru vă prezentăm un caz pe care l-am aflat de la cei care lucrează în această companie. În urmă cu aproximativ 8-9 ani, pe vremea când fabrica din Timişoara era condusă de un italian, s-a întâmplat un accident de muncă neraportat la ITM Timiş. Atunci, unul dintre angajaţii care lucrează şi în momentul de faţă în P&G, a vrut să transporte materie primă pentru producerea detergentului cu un lift. Până aici, nimic anormal, numai că liftul s-a defectat şi omul a picat în gol câţiva metri.

A scăpat ca prin urechile acului

Domnul Zarici se afla în ziua respectivă în liftul buclucaş şi putea să îşi piardă viaţa în urma acestui accident. Norocul omului a fost că în lift se aflau nişte saci cu materie primă, care au mai atenuat din şoc, altfel astăzi am fi vorbit la timpul trecut despre acest angajat al Procter&Gamble. În fabrica din Timişoara se spune că acest om nu a avut nicio pretenţie financiară pentru accidentul petrecut în urmă cu mulţi ani. Însă de atunci, conducerea unităţii îl menajează pe acesta şi nu îi spun nicio vorbă urâtă pentru ca omul să nu scormonească în trecut.

Adina Pascu era şefa directă a celui care a picat cu liftul în gol

Actualul manager al S.C Detergenţi S.A era şefă peste departamentul în care s-a produs nefericitul accident de muncă. Contactată telefonic, managerul S.C Detergenţi S.A Adina Pascu nu a vrut să facă niciun comentariu pe marginea acestui subiect. Mai-marele companiei de la Timişoara ne-a paşaportat către conducerea mamă din Bucureşti, pentru a ne oferi informaţii dspre acest subiect. Am cerut Ramonei Brad, director relaţii externe  Procter&Gamble România, să comenteze acest incident petrecut în urmă cu câţiva ani. "Compania Procter&Gamble îşi rezervă dreptul de a îşi exprima punctul de vedere privind cazurile menţionate de dumneavoastră în faţa autorităţilor abilitate", spune Ramona Brad. Adică presa poate să îi adreseze oricâte întrebări în scris, pentru că ea oricum nu va răspunde, pentru că aceasta este politica firmei.

Comentarii

comentarii