Acasă Eveniment Accident pe A1, în apropiere de localitatea Nădlac, între o maşină şi...

Accident pe A1, în apropiere de localitatea Nădlac, între o maşină şi un tir. La scurt timp, s-a produs o tamponare în lanţ între alte 8 autovehicule

DISTRIBUIȚI

Pe autostrada A1 Deva-Nădlac, kilometrul 582, în apropierea localităţii Nădlac, judeţul Arad, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un tir, informează Centrul Infotrafic din IGPR . La scurt timp, în aceeaşi zonă, s-a produs o tamponare în lanţ în care au fost implicate alte 8 autovehicule. Potrivit primelor informaţii, o singură persoană a suferit leziuni şi anume posibil răni uşoare, fiind evaluată medical. 

„Duminică, 09.01.2022, pe A1 la km 582, calea 1, în apropiere de Nădlac, mai multe autoturisme s-au tamponat, rezultatul fiind un carambol pe reţeaua rutieră. Cauza este eroarea umană în condiţiile unui carosabil umed peste care s-a acţionat cu sare, ceaţa şi vizibilitatea fiind extrem de reduse, respectiv sub 100 m. În prezent, circulaţia este închisă, iar traficul este deviat pe DN7G – Nădlac 1. Se estimează reluarea circulaţiei normale, în jurul orelor 15:00”, conform Poliţiei Rutiere.

„Reamintim faptul că pe autostrada A1 Deva-Nădlac, vizibilitatea în trafic este redusă din cauza ceţii dense sub 100 de metri. Recomandăm conducătorilor auto ca, pe timp de ceaţă, să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din faţă şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, mai arată sursa citată.

Poliţia rutieră recomandă şoferilor ca pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie să respecte şi alte reguli specifice şi anume: să nu oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă şi în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

UPDATE Traficul a fost reluat pe ambele benzi pe autostrada A1 Deva-Nădlac, kilometrul 582, în apropierea localităţii Nădlac, judeţul Arad. Reamintim că anterior s-a produs o tamponare în care au fost implicate un autoturism şi un autocamion, iar la scurt timp, în aceeaşi zonă, s-a produs un carambol în care au fost implicate alte 8 autovehicule. În urma carambolului, o persoană a suferit răni uşoare, fiind transportată la spital.

Comentarii

comentarii