Acasă Actualitate Bani pentru reabilitarea termică a blocurilor

Bani pentru reabilitarea termică a blocurilor

DISTRIBUIȚI

“Aceşti bani nu pot fi daţi decât când sunt trimişi acei indicatori economici”
Spune deputatul PD-L de Timiş Alin Popoviciu

alin popoviciuTimişoara s-a trezit la coada listei de alocare a banilor pentru reabilitarea termică a blocurilor. S-a trimis o listă la minister, dar oraşul de pe Bega a primit o sumă infimă, deşi solicita mult mai mult şi pentru mult mai multe apartamente. Lucrul acesta l-a comunicat şi primarul municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, minstrului Vasile Blaga şi chiar prim-ministrului Emil Boc, acum câteva zile, când aceştia au fost în Timişoara. “Primăria Timişoara a trimis o singură solicitare, în acest sens, pentru 2.644 de apartamente. În ordonanţă se prevede ca primăria să dea indicatorii economici pentru a primi finanţarea. Sunt anumite localităţi în care blocurile sunt mai uzate ca rezistenţă şi alte probleme şi sunt alte blocuri care sunt mai noi. Ordonanţa de urgenţă spune identificarea şi inventarierea blocurilor de locuinţe. În etapa privind proiectarea lucrărilor de intervenţii se realizează auditul tehnic, elaborarea documentaţiei tehnice şi obţinerea autorizaţiei de construire.
La această fază primăria s-a oprit şi nu a mai făcut absolut nimic. Am vorbit cu doamna care se ocupă cu acest program şi a sunat de vreo trei sau patru ori la primărie să le spună că nu au făcut nimic legat de indicatorii economici.
Domnul Blaga i-a spus imediat de ce nu a primit bani.
Au spus că, în următoarea şedinţă de consiliu, ei vor aproba aceşti indicatori.
N-au făcut decât o simplă solicitare pentru 2.644 de apartamente.
Au crezut că e suficientă acea solicitare, dar aceşti bani nu pot fi daţi decât când sunt trimişi acei indicatori economici. Am discutat cu domnul ministru Vasile Blaga şi i-a spus domnului primar că, dacă se mişcă foarte repede, va avea finanţarea imediat, în iulie, prima tranşă”, spune deputatul PD-L de Timiş Alin Popoviciu.

Localităţi mici beneficiază de sume mari
“Sunt localităţi mici care beneficiază de sume şi Timişoara nu-i aici. De ce?
Oamenii ăştia au lucrat în continuare.
Au avut proiecte, au făcut licitaţiile şi au aşteptat banii.
Timişoara a făcut acest lucru  numai după ce ordonanţa a ieşit. Au fost luaţi pe nepregătite.
Nu au luat în serios că Timişoara are nevoie să-şi reabiliteze blocurile.
Astăzi, Timişoara nu beneficiază de suma pentru 74 de blocuri.
Ministrul şi-a făcut treaba foarte bine”, a spus şi consilierul local PD-L Ovidiu Ciuhandu.

Comentarii

comentarii