Acasă Actualitate „Acțiune amplă” de măturat frunze, la Timișoara. Primăria le amintește cetățenilor că...

„Acțiune amplă” de măturat frunze, la Timișoara. Primăria le amintește cetățenilor că pot fi amendați dacă nu curăță în fața casei

DISTRIBUIȚI

Operatorul de salubrizare Brantner va începe „o actiune amplă de măturat stradal, colectare si transport al frunzelor de pe domeniul public” la Timișoara, transmit reprezentanții primăriei într-un comunicat de presă de joi, 11 noiembrie. Totodată, aceștia amintesc că și cetățenii au obligația de a își îngriji trotuarele și spațiile verzi din fața casei, altfel riscă amenzi.

„Ca în fiecare an, în această perioadă, o activitate curentă este cea de strângere a deșeurilor vegetale și facem apel la cetățeni pentru ca, împreună, să acționăm astfel încât Timișoara să fie mai curată. Colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor vegetale abandonate pe domeniul public al municipiului Timișoara se află permanent în centrul preocupărilor administrației locale. De aceea, în următoarele zile, operatorul de servicii publice de salubrizare Brantner Servicii Ecologice va demara o acțiune amplă de măturat stradal, colectare si transport al frunzelor de pe domeniul public, cu preponderență pe străzile cu depuneri consistente de frunze.

În acest context, dorim să reamintim responsabilitatea ce revine tuturor persoanelor fizice și juridice (asociaţii de proprietari/locatari, societăţi comerciale, instituţii publice şi de învăţământ) de a contribui, alături de municipalitate, la realizarea curăţeniei în oraș, așa cum se prevede în HCL 371/2007, cu modificările și completările ulterioare, prin luarea de măsuri care să ducă la curăţarea spaţiilor verzi aferente imobilelor de locuit, aleilor, a locurilor de  parcare utilizate de locatari, a trotuarelor din fața imobilelor de locuit. Deșeurile vegetale vor fi colectate și transportate de operatorul de servicii publice de salubrizare. Pe de altă parte, neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior atrage răspunderea contravenţională și se sancționează cu amenzi cuprinse între 500 și 2500 lei, pentru persoanele fizice și juridice”, transmit reprezentanții primăriei.

Pentru ridicarea deșeurilor vegetale, cetățenii se pot adresa societății Transclean SRL la numărul de telefon 0724-865.464. Legislația interzice incendierea vegetației. Pentru proprietarii care ard miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, amenzile sunt de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice.

„Pentru creșterea calității vieții într-un oraș mai curat, invităm cetățenii orașului, instituțiile publice, agenții economici și celelalte persoane juridice să ia măsuri pentru întreținerea curățeniei și să nu ardă deșeuri vegetale sau menajere”, se încheie comunicatul primăriei.

Comentarii

comentarii