Acasă Eveniment Acțiune comună pentru polițiștii de frontieră din România și Ungaria: 20 de...

Acțiune comună pentru polițiștii de frontieră din România și Ungaria: 20 de migranți de origine asiatică, prinși înainte de a trece ilegal granița

656
DISTRIBUIȚI

Douăzeci de cetățeni din Irak, Iran, Siria și Afganistan, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, au fost opriți, pe 28 decembrie, în cadrul unei acțiuni în care polițiștii de frontieră români au colaborat cu autoritățile maghiare. Aceștia au fost detectați de aparatura de termoviziune în timp ce se deplasau pe jos, prin câmp, spre țara vecină.

Imediat după ce aceștia au fost observați, autoritățile au reținut grupul, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră. Cele douăzeci de persoane au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului PF Borș  pentru cercetări.

„Poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că grupul este format din unsprezece cetăţeni din Irak, cinci din Siria, trei din Iran și unul din Afganistan, dintre care cincisprezece sunt adulţi cu vârste cuprinse între 18 și 52 de ani, iar cinci sunt minori cu vârste între 12 și 17 ani. Aceştia sunt solicitanţi de azi în ţara noastră şi intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Tot pe 28 decembrie, alți unsprezece cetățeni sirieni au fost opriți de polițiștii de frontieră din Valea lui Mihai. Aceștia au fost depistați în două taxiuri care se îndreptau spre graniţa cu Ungaria, având intenţia de a trece ilegal frontiera.

Poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Carei, aflaţi în misiune pe DN 19, au fost cei care i-au oprit pentru control, la intrare în localitatea Valea lui Mihai. În interiorul autoturismelor se aflau cei unsprezece cetăţeni străini, dintre care trei bărbaţi, două femei şi șase minori.

„Având suspiciuni cu privire la scopul prezenței în zona de frontieră, pasagerii au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, iar minorii  între 11 luni și 13 ani. Persoanele respective au declarat că se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă ilegal graniţa în ţara vecină pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei”, au mai transmit polițiștii de frontieră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Comentarii

comentarii