Acasă Actualitate Activitatea teraselor din Piața Unirii, Timișoara, se va opri, miercuri, de la...

Activitatea teraselor din Piața Unirii, Timișoara, se va opri, miercuri, de la ora 17.00

20295
DISTRIBUIȚI

Organizația patronală HORETIM, reprezentanta industriei ospitalității timișorene arată susținere față de omologii din București și miercuri, 19 august, de la ora 17.00, vor protesta, și ei. În acest sens, Horetim transmite:

„Ne alăturăm colegilor din București și susținem protestul nostru astăzi, miercuri, 19.08.2020, prin oprirea activității horeca și întâlnirea membrilor din industrie în Piața Unirii, Timișoara, pentru a explica deschis situația ospitalității la zi și prognozele dure pentru viitorul imediat”.

Criza datorată pandemiei și măsurilor restrictive instaurate de autorități, au dus, spun reprezentanții Horetim, la un declin brusc, cu scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% față de primele șase luni ale anului trecut, și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 40% dintre operatori. 

„Restricționarea vânzării și a consumului în restaurant nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii. Prin aceste restricții se aduc doar mari prejudicii industriei ospitalității în ansamblu – hoteluri, restaurant, cafenele.         

Nu există argumente pentru blocarea acestui sector, iar Guvernul actual poartă responsabilitatea distrugerii sectorului HORECA prin măsuri total disproporționate față de situația reală, astăzi fiind afectați în mod direct de aceste restricții nejustificate 400.000 de angajați, precum și aproximativ 210.000 angajați ai furnizorilor de produse, materii prime și servicii, conform statisticilor colegilor de la HORA și FIHR.

Ne dorim protejarea intereselor industriei ospitalității și să îi sprijinim pe toți care își desfășoară activitatea în acest domeniu. Timișoara dorește să iși poată întâmpina oaspeții la fel de bine și în viitor. Oamenii au nevoie să trăiască normal, să socializeze, să călătorească, să împărtășească împreună, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și securitate a vieții”, se mai arată în comunicatul semnat de Corina Macri, președintele Horetim.

Comentarii

comentarii