Acasă Actualitate Activități desfășurate strict online, pentru toți preșcolarii și elevii din localitățile aflate...

Activități desfășurate strict online, pentru toți preșcolarii și elevii din localitățile aflate în carantină

446
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 6 martie, miniștrii Educației și Sănătății au dat un ordin comun pentru a face câteva modificări la modul de desfășurare a cursurilor în contextul răspândirii virusului SARS-CoV-2. Conform noilor prevederi, în localitățile aflate în carantină, toate activitățile, atât pentru elevi, cât și pentru preșcolari,se desfășoară online. La o rată între 3 și 6, merg fizic la cursuri doar preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din clasele terminale.

Printre altele, se mai menționează că pot fi organizate, la o rată de sub 6, simulările examenelor naționale, evaluările naționale și orele remediale, dar și că masca de protecție este obligatorie tot timpul, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat și, la preșcolari, a orelor de educație fizică desfășurate în exterior.

Măsurile prezentate într-un comunicat de presă al Ministerului Educației:

„1. Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică,  cu excepția depășirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.

  1. În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru:

– toți  preșcolarii și elevii din învățământul primar,

– elevii din clasele a VIII-a,  a XII-a , a XIII-a și  elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în  respectivele clase terminale;

3.La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.

  1. Este permisă organizarea cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a:

– simulărilor examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali;

– evaluărilor naționale;

– orelor remediale pentru toate clasele .

  1. Masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare.
  2. Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare”.

Comentarii

comentarii