Acasă Actualitate Activităţi academice estivale internaţionale la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”

Activităţi academice estivale internaţionale la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”

366
DISTRIBUIȚI

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a prezentat, în cadrul conferinţei de presă de ieri, activităţile academice estivale ale universităţii din această perioadă. În deschiderea conferinţei, prof. univ. dr. Aurel Ardelean a prezentat vizita d-nei dr. Agnes Kaiser Rekkas, preşedinte al Centrului de Hipnoza Clinică Munchen, Germania, la UVVG. D-na dr. Agnes Kaiser Rekkas va susţine, astăzi, un workshop: „Hipnoza clinică”, unde vor participa cadre didactice din partea Facultăţii de Psihologie şi Facultatea de Medicină Generală, studenţi şi masteranzi din partea celor două facultăţi, absolvenţi.

Cea de-a IX-a ediţie a Universităţii de vară „Universitatea în Societate – UNISO 2010”, cu tema „Învăţarea de-a lungul întregii vieţi – suport pentru creşterea economică” organizată de ACPART, UVVG şi UVT

O delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, condusă de rectorul universităţii, a participat, zilele trecute, la Timişoara, la cea de-a IX-a ediţie a Universităţii de vară „UNIversitatea în SOcietate – UNISO 2010”, cu tema „Învăţarea de-a lungul întregii vieţi – suport pentru creşterea economică”. Manifestarea a fost organizată de Agenţia Naţională pentru Calificările din Învăţământul Superior şi Parteneriat cu Mediul Economic şi Social (ACPART), Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Obiectivul principal al UNISO 2010 îl constituie dezvoltarea parteneriatelor dintre universităţi şiîntreprinderi în domeniul educaţiei şi al formării în contextul dezvoltării durabile. 
Vizita delegaţiei UVVG la Institutul Naţional de Cercetări pentru Piscicultură, Acvacultură şi Irigaţii din Sarvaş (Ungaria)

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean s-a referit şi la vizita delegaţiei UVVG la Institutul Naţional de Cercetări pentru Piscicultură, Acvacultură şi Irigaţii din Sarvaş (Ungaria), care a avut loc zilele trecute. Delegaţia universităţii, condusă de rectorul Aurel Ardelean, a participat la o întâlnire cu reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetări pentru Piscicultură, Acvacultură şi Irigaţii din Sarvaş (Ungaria) privind realizarea unui centru de profil transfrontalier la Macea şi depunerea unor proiecte europene comune. Delegaţia universităţii a vizitat bazele de cercetare ale institutului şi arboretumul din localitate. Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a subliniat că delegaţia UVVG a avut o întrevedere cu rectorul Universităţii „Szent Istvan” din Godollo şi reprezentanţi ai Institutului de Studii de Sănătate Publică din Gyula. Discuţiile s-au axat pe realizarea unui consorţiu academic european care va realiza proiecte comune.   
   
Şcoala de Vară internaţională Francofonă

Rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, a precizat că cea de-a XVI-ediţie a Şcolii de Vară Francofone internaţională „Patologie şi Farmacologie moleculară. Biotehnologii” este în plină desfăşurare. „Şcoala de vară este realizată de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologii din Lille 1 (Franţa), sub egida Academiei de Ştiinţe din Paris şi a Academiei Române. Şcoala de vară se bucură de prezenţa unor mari personalităţi în domeniu, precum prof. emer. Jean Montreuil, din cadrul Universităţii de Ştiinţe din Lille 1 (Franţa), membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din Franţa, membru al Academiei de Ştiinţe din Paris, membru al Academiei Regale de Medicină din Belgia şi membru de onoare al Academiei Române, Prof. Jacques Aubry, prof. Thierry Levade, dr. Estelle Goulas, prof. Christophe Furman, dr. Jérôme Estaquier, dr. Nicolas Sergeant, prof. Thierry Brousseau, (Universitatea de Ştiinţe din Lille 1), dr. Iuliana Popescu, prof. dr. Daniela Bratosin, cercetător în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice din Bucureşti, director ştiinţific al Şcolii de Vară Francofone internaţionale „Patologie şi Farmacologie moleculară. Biotehnologii”.

Înscrierile în vederea admiterii pentru anul universitar 2010-2011

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a declarat că, atât la Oficiul de informaţii şi înscrieri din Bl. Revoluţiei nr. 94-96, cât şi la filialele universităţii, înscrierile pentru anul universitar 2010-2011 sunt în plină desfăşurare. „Oferta academică este generoasă: 38 de specializări ciclul licenţă şi 54 de specializări ciclul masterat. Locurile fără taxă de şcolarizare, prin bursele „Vasile Goldiş” pentru anul I sunt în număr nelimitat, iar lista de facilităţi pentru viitorii studenţi este generoasă”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

Comentarii

comentarii