Acasă Eveniment Acțiune a Poliției Locale Timișoara, împreună cu Retim și ADID Timiș. Amenzi...

Acțiune a Poliției Locale Timișoara, împreună cu Retim și ADID Timiș. Amenzi de peste 10.000 de lei pentru asociațiile de proprietari din Timișoara care nu colectează selectiv deșeurile

DISTRIBUIȚI

În această săptămână, Poliția Locală Timișoara a demarat, împreună cu Retim și ADID Timiș, acțiuni de verificare a modului în care se respectă legislația privind precolectarea duală la asociațiile de proprietari de pe raza municipiului. Dintre cele 64 de asociații verificate, opt nu respectau legea și au fost amendate, în total, cu 11.000 de lei. Altele au fost de asemenea invitate la sediul Poliției Locale.

„În prima zi a acțiunii, echipele mixte au verificat 35 de asociații de proprietari, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 8500 lei și s-au înmânat tot atâtea invitații altor asociații ai căror reprezentanți au fost solicitați la sediul instituției pentru luarea măsurilor legale. În cursul zilei de ieri au fost verificate  29  de asociații de proprietari, fiind aplicate alte 4 sancțiuni cu amenzi în valoare de 2500 lei și s-au înmânat 7 invitații”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Astfel acțiuni au loc periodic, scopul fiind acela de a obișnui cetățenii să respecte legislația privind colectarea selectivă. Potrivit articolului 5 din HCL 371/2007, toți utilizatorii de salubrizare sunt obligați să asigure precolectrea selectivă a deșeurilor pe care le produc și să nu amestece deșeurile menajere cu cele reciclabile, periculoase sau alte tipuri de deșeuri. Sancțiunile pentru nerespectarea acestor prevederi sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și între 1000 și 2500 lei pentru persoanele juridice.

„Ținând cont de faptul că la nivelul municipiului Timișoara, numărul de asociații de proprietari este foarte mare, acțiunea va continua până la finalul anului”, mai atrag atenția polițiștii locali.

Comentarii

comentarii