Acasă Actualitate Acuzații grave: Autostrada A1 nu se deschide din cauza unei mite care...

Acuzații grave: Autostrada A1 nu se deschide din cauza unei mite care nu a fost dată

1319
DISTRIBUIȚI

Nedeschiderea lotului 3 din autostrada Lugoj – Deva are în spate şantaj şi mită care nu a fost dată, spune Cătălin Drulă, deputat USR de Timiş. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc face doar circ mediatic, iar cei afectaţi sunt cetăţenii care îşi pun în pericol viaţa, circulând pe şosele nesigure.

„La 6 ani de la debutul lucrărilor la Autostrada Lugoj – Deva loturile 3 și 4, am ajuns la momentul deschiderii circulației, după nenumărate întârzieri, cauzate de indolența și incompetența autorităților (nu de urși sau lileci). Recepția lucrărilor fusese programată pentru ieri, 12.08.2019, însă ministrul Cuc împreună cu cei din CNAIR au început un nou circ mediatic, refuzând să facă recepția lotului 3.

Nu e prima dată. În 2018 au ținut închis 8 luni lotul 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda după care l-au deschis fără nicio problemă, după un circ similar. Cei care urmăresc știrile din infrastructură, își aduc aminte de asfaltul pe care se “aluneca ca pe gresia din baie” și alte gogomănii”, susţine Drulă, bucureşteanul care reprezintă USR Timiş în Camera Deputaţilor.

Drulă lansează acuzaţii extrem de grave, vorbeşte despre şpăgi, dar nu spune cine ar fi urmat să beneficieze de plăţi ilegale.

„Întârzierea deschiderii circulației este cel puțin iresponsabilitate. Dar mai degrabă corupție. Toată povestea miroase a șantaj și spăgi. Probabil nedate (cât/cui trebuie). La fel ca la Sebeș-Turda lot 3 unde autostrada a fost ținută 8 luni închisă, ca apoi (cu minime remedieri, mai mult de ochii lumii) să fie deschisă fără probleme”, mai subliniază deputatul de Timiş.

„Cetățenii sunt pe ultimul loc în această mascaradă, deși din banii lor e construită autostrada. Îl întreb pe ministrul Cuc: cine răspunde de eventualele accidente de pe ultra-aglomeratul și nesigurul drum național în timp ce autostrada perfect folosibilă stă închisă? Din păcate, disprețul față de cetățeni e regula în guvernarea PSD, iar în CNAIR sunt destule unelte politice care se fac utile. O instituție viciată care trebuie reformată din temelii și toți servanții politici să dispară. Asta vom face la guvernare”, a încheiat Cătălin Drulă.

Comentarii

comentarii