Acasă Cultura Adam Puslojič la Gaudeamus

Adam Puslojič la Gaudeamus

DISTRIBUIȚI

Joi, 14 mai, între orele 14-15, în cadrul surprizelor pe care organizatorii târgului Gaudeamus – carte de învăţătură le-au pregătit vizitatorilor va avea loc lansarea trilogiei “Asimetria durerii”, semnată de Adam Puslojič, declarată la Cluj “Cea mai râvnită carte a târgului”. Invitat să vorbească publicului va fi scriitorul însuşi. Născut la 11 martie 1943, la Kobisnica/Cobişniţa, lîngă Negotin, în Serbia, scriitorul şi traducătorul Adam Puslojič este licenţiat al Facultăţii de Filologie, specializarea literatură universală şi teoria literaturii (1962-1967). Primele creaţii literare i-au foat publicate în revistele “Vidici” din Belgrad şi în “Razvitak” din Zajecar, în 1963-1964. Debutează editorial cu volumul Postoji zemlja (“Există  pămîntul”), în 1967. Poezia sa a fost tradusă în peste 20 de limbi străine, traducerile în română datorîndu-se lui Nichita Stănescu şi lui Ioan Flora.
A fost ales Membru de Onoare al Academiei Române, la 7 februarie 1995, precum şi al Academiei de Ştiinţă, Literatură şi Artă din Oradea, instituţie ce reuneşte scriitori şi oameni de ştiinţă din Europa.
Face parte şi din Uniunea Scriitorilor din România şi deţine titlul de Doctor Honoris Causa al universităţilor din Oradea şi Arad,  fiind Cetăţean de Onoare al câtorva oraşe din România şi Macedonia. În prezent, Adam Puslojič este Preşedinte de Onoare al Asociaţiei de Creaţie şi Prietenie “Frăţia sîrbo-română” din Belgrad, iar la Uniunea Scriitorilor din Serbia conduce sectorul de Relaţii Internaţionale.

Comentarii

comentarii