Acasă Eveniment Adio, Mile Cărpenişan!

Adio, Mile Cărpenişan!

DISTRIBUIȚI

Mile cărpenişan

Trupul neînsufleţit al jurnalistului Mile Cărpenişan a fost depus, marţi, la capela din cimitirul de pe strada Rusu Şirianu din Timişoara.

Înmormântarea va avea loc miercuri, 24 martie, de la ora 15, la cimitirul de pe Ruşu Şirianu.

Colegii de breaslă şi prietenii sunt alături de familia îndurerată a jurnalistului.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Destin sfidător pentru unul dintre cei mai cunoscuţi corespondenţi de război din România. Mile Cărpenişan şi-a dat ultima suflare, luni, pe un pat al Spitalului Judeţean din Timişoara. La fel ca viaţa, moartea i-a jucat un renghi lui Mile. A scăpat de gloanţe şi de bombe în cele mai periculoase locuri de pe Terra, pentru a muri din cauza unei infecţii generalizate, la Timişoara. Cu câteva zile în urmă, Mile Cărpenişan a fost internat de urgenţă la spital, din cauza unui şoc septic şi a unui blocaj renal. A intrat rapid în comă. Medicii au încercat imposibilul şi, în noaptea de duminică spre luni, l-au resuscitat de mai multe ori. Inevitabilul avea să se producă câteva ore mai târziu.

Trupul, călit prin atâtea războaie sau dezastre naturale din întreaga lume, nu a mai rezistat. Mile Cărpenişan avea 34 de ani. Cu un an în urmă, a decis să se căsătorească cu o colegă de breaslă. Zece ani a fost corespondent de război şi trimis în mijlocul celor mai mari dezastre. Zâmbea de fiecare dată dacă îl întrebai de frică. Pentru el, teama era doar un banal cuvânt din dicţionar. Cu câteva săptămâni înainte de moarte, Mile a vrut să salveze o viaţă. Şi-a donat casca de război în cadrul unei licitaţii caritabile organizată chiar de el. Voia să ajute un tânăr ce avea nevoie urgentă de un transplant complicat. Nu a mai ajuns la gală. Starea sănătăţii sale se înrăutăţise încă de pe atunci. Dumnezeul să-l odihnească în pace!

Comentarii

comentarii