Acasă Administraţie Adio parcare supraterană în zona Oituz. Ministrul Educaţiei nu este de acord...

Adio parcare supraterană în zona Oituz. Ministrul Educaţiei nu este de acord cu propunerea primarului Timişoarei. Cum se răzbună Nicolae Robu

2155
DISTRIBUIȚI

După ce în urmă cu două săptămâni, ministrul Educaţiei (cel cu dilema „i” şi cu manualul de sport) a respins solicitarea Primăriei Timişoara de a i se da un spaţiu în fostul Liceu Agricol, pentru ca Ambulanţa să-şi deschidă un punct de lucru suplimentar, în nordul oraşului, acum a mai respins o cerere a Timişoarei. Care se referea la un transfer legal de terenuri, în urma căruia UVT ar fi putut ceda PMT terenul din zona Oituz, pentru construirea parcării supraterane cu peste 1000 de locuri.

La schimb se dădea teren de la Colegiul Leonida (CFR). Primăria a adresat solicitarea inspectoratului şcolar, care a transmis-o firesc Ministerului Educaţiei, care nu a fost de acord.

Tot firesc, ministrul Educaţiei habar nu are că terenul CFR este la capătul lumii faţă de Şcoala generală 30, care a fost invocată de oficialul de la Bucureşti că nu are suficiente săli de clasă şi copiii merg în două schimburi. Bineînţeles că părinţii din zona Soarelui nu-şi vor duce în veci copiii la capătul lumii, la CFR, pentru că aşa îşi închipuie ministrul că trebuie.

Primarul Nicolae Robu nu mai ştia exact, vineri 13 octombrie, dacă acei oameni (de la Bucureşti) au minte sau nu.

„Ministerul Educaţiei a decis să respingă solicitarea noastră, întrucât pe raza municipiului Timişoara spaţiile destinate activităţilor instructiv-educative sunt insuficiente. (…). Păi, ce facem? Ducem copiii din Soarelui la CFR? Oamenii aceştia au minte? Ei chiar nu înţeleg că noi avem spaţii libere la periferie, unde nu există interes pentru părinţi să-şi dea copiii? Degeaba avem spaţii şcolare libere acolo, fiindcă pentru învăţământ ele nu vor fi folosite. Se preferă să se meargă în două schimburi la şcolile bine cotate din zonele centrale, decât la periferie. Este o realitate”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul a propus Ministerului Educaţiei un răspuns cu aceeaşi monedă: nu ne mai interesează nici pe noi că palatul Copiilor, care aparţine de minister, nu are sediu, iar inspectoratul şcolar să-şi caute sediu, pentru că noi nu le mai dăm cel de pe Calea Aradului.

„Aceşti oameni nu merită să le rezolvi problemele. Ei de fapt te boicotează (…) ca atitudine politică, evident. Să-şi caute spaţiu pentru inspectoratul şcolar, pentru că vom reveni asupra deciziei de a le da spaţiul promis. Dar nu vom face asta, pentru că eu sunt un om responsabil, deşi ar merita răsplata cu aceeaşi monedă”, a spus Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii