Acasă Actualitate Adio, Sorin Frunzăverde…

Adio, Sorin Frunzăverde…

6177
DISTRIBUIȚI

 Atunci când cineva se desprinde de lumea aceasta, numită ”cu dor”, plecând în cea ”fără de dor”, și, mai ales, dacă acea persoană a fost apropiată, durerea nu se poate exprima în cuvinte. Un om ca Sorin Frunzăverde, bănățean din Banatul de munte, născut la Bocșa, în 1960, a fost o persoană care nu trecea neobservată. Elev și student eminent, absolvent al Liceului de Matematică – Fizică, Reșița, respectiv a Politehnicii București, a avut un parcurs al vieții publice, după Revoluția din 1989, excepțional. A fost, pe rând, președintele Camerei de Comerț și Industrie Reșița, președinte al CJCS, membru în Parlamentul României, în Parlamentul European, ministru de trei ori, al Armatei, al Turismului, al Mediului și Pădurilor, apoi, din nou, președintele CJ Caraș – Severin.

Iubea muzica bănățeană, avea prieteni buni, care l-au iubit și i-au fost aproape până în ultima clipă. Anul 2015 a fost unul dramatic pentru el. În vreme ce avea să depisteze boala ce i-a adus atâta suferință, un proces, considerat de mulți experți a fi fost nedrept, i-a prăbușit speranțele. Făcând campanie electorală pentru alegerile din 2014, pentru Președinția României, Sorin Frunzăverde, susținându-l pe Klaus Iohannis, avea să fie judecat pentru ”folosirea autorității în vederea obținerii de foloase… nemateriale”. Un proces ce avea să-i oprească prezența în viața publică. Asta i-a adus multă supărare… Încet, încet, boala nemiloasă a pus stăpânire pe destinul său.

Sorin Frunzăverde și-a iubit familia și prietenii. Nu știu multe persoane care să fi ajutat, atât cât a putut, pe oricine i-a cerut ajutorul. Nu știu câți politicieni din România au cultura lui. O cultură excepțională, o bibliotecă uriașă citită, o capacitate imensă de memorare, interpretare, viziune.

Sorin a fost un om demn, singurul care l-a înfruntat pe Băsescu, în vreme ce era ”mare președinte”, el este cel care a desprins, în 2012, o parte din PD, intrând în PNL. Atunci, PNL a devenit mai puternic!

Sorin Frunzăverde a avut capacitatea unei diplomații excepționale, pe care a împrumutat-o, fin, celor in jur.

Acum, din păcate, a plecat spre Cer, era credincios, creștin ortodox, cu o energie intelectuală unică.

Am pierdut un om, un prieten…

Adio, Sorin Frunzăverde…

Comentarii

comentarii