Acasă Actualitate Administrația Fritz le arată timișorenilor degetul mijlociu… în culorile curcubeului

Administrația Fritz le arată timișorenilor degetul mijlociu… în culorile curcubeului

DISTRIBUIȚI

Cu voia autorităților locale, Capitala Culturală a devenit un vector de transmitere a mesajelor comunității care are printre simboluri curcubeul. De la chinezul care face sex cu plantele și până la afișele cu litere m, u, i, e din Piața Unirii, totul este permis. O altă mostră (sau monstru) de artă a apărut recent în Piața Libertății. Turiștii sunt întâmpinați de o hidoșenie, în culorile cu simbolistică bine cunoscută, care le arată degetul mijlociu, un alt simbol cunoscut. Dacă după reabilitarea centrul istoric timișorenii au fost oripilați de vederea unor statui precum celebrele „Supermam” sau „Coajă de om”, acum ”arta” a ajuns la alt nivel. Un nivel care impune curcubeul, în tot și în toate, în care orice este posibil în numele unei libertăți de exprimare pentru care s-a murit în 89.

Fostul primar al Timișoare, prof.univ.dr. Nicolae Robu, vorbește despre noua mostră de ”artă” fritzistă, în Capitala Europeană a Culturii!

”Ce ți-e și cu turiștii ăștia potențiali, nu vin ei, frate, în Timișoara, să se încânte de o asemenea ofertă artistică!

După hidoșeniile care au umplut orașul anul trecut, după dâra de vopsea galbenă de pe trotuare, după cubul având pe fețe cuvinte conținând ca “esență” înșiruirea literelor m, u, i, e, clar delimitată, să priceapă oricine mesajul (MUIEresc, MUIErime, MUIEret, MUIEște, MUIEros, MUIErie), iată, acum o nouă “capodoperă”.

 În fapt, o gheboșenie, să mă exprim astfel, dacă tot e la ordinea zilei tema “Gheboasa”!  Biata Timișoara, ce-ai ajuns!”, spune Nicolae Robu.

Pe rețele sociale ”obiectul de arta” din Piața Libertății este asociată cu administrația Fritz. Și poate

”În 2024, când va pierde conducerea Timișoarei, administrația Fritz va lăsa în urma sa acest obiect care o reprezintă în totalitate.

La fel ca și arătarea în cauză, administrația Fritz are picioarele firave, semn al incapacității de a performa, iar aceasta după cum se vede nu a reușit să se așeze pe o temelie solidă, ci a încercat mai degrabă să se bazeze pe niște bolovani oarecare, semn al neputinței și lipsei de experiență.

”Ținuta” pestriță și stridentă a fost tot ce au putut afișa Dominic și echipa sa în 3 ani de mandat ! Vorba aia, “atât s-a putut”, pentru lucruri concrete, serioase, în interesul timișorenilor, nu mai era loc.

Semnul cu mâna… pfff… la ani lumină de tot ceea ce înseamnă spiritul Timișoarei.

Dar până la urmă, de unde să ne așteptăm ca cineva apărut de nicăieri, să simtă ce simțim NOI?

Alegem să fim mai buni în fiecare zi !”, spune și consilierul județean PNL Liviu Cocean.

Comentarii

comentarii