Acasă Administraţie Administrația Fritz și-a ales avocații pe care îi trimite să lupte împotriva...

Administrația Fritz și-a ales avocații pe care îi trimite să lupte împotriva propriilor salariați. A fost aleasă varianta mai scumpă dintre cele două depuse

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara și-a ales firma de avocatură care o va reprezenta în procesele aflate în dosarele în care se judecă cu proprii salariați. Decizia de a alege avocați externi a trecut prin Consiliul Local Timișoara pe 3 august, iar imediat după aceea a fost lansată și procedura de selecție. Au fost depuse două oferte, iar joi, 19 august, a fost selectată cea aparținând SCPA Stănilă și Asociații.

Astfel, la un tarif de 220 lei/oră, valoarea totală a ofertei câștigătoare se ridică la 99.000 de lei. Cealaltă ofertă, înaintată de „Asocierea Simionovici Radu Mircea Cabinet de Avocat – Chițu Emil Dan Cabinet de Avocat”, la un tarif de 140 de lei/oră, avea o valoare totală de 66.000 de lei.

Conform procesului verbal de selecție, firma câștigătoare a obținut 90,90 puncte la evaluare. Cealaltă, doar 72 de puncte. Evident, pentru criteriu „prețul orar”, asocierea a primit mai multe puncte, 25 față de 15,90. Diferența a fost, totuși, dată de portofoliul în litigii asemănătoare, unde SCPA Stănilă și Asociații a obținut 25 de puncte, valoarea maximă, iar cealaltă asociere, doar unul. În rest, pentru prezentarea portofoliului și pentru evaluarea echipei de lucru, punctajele au fost echilibrate, ambele oferte primind mai multe de 20 de puncte la fiecare categorie.

evaluarea celor două oferte

În timpul procedurii, Asocierea Simionovici Radu Mircea Cabinet de Avocat – Chițu Emil Dan Cabinet de Avocat, cea care a pierdut concursul, a fost cea care a cerut clarificări privind modalitatea de punctare pentru trei dintre criterii, inclusiv primul, la care a primit punctajul minim.

Evaluarea a fost făcută de Matei Creiveanu, administrator public, Steliana Stanciu, directoarea Direcției Economice, și Alin-Marian Hîldan-Macavei, șeful Serviciului Juridic. Președinte fără drept de vot a fost viceprimarul Ruben Lațcău. Cerințele minime ar fi fost prezența a cel puțin un avocat definitiv care „are capacitatea să pună concluzii în fața tuturor instanțelor naționale” și care „să dețină cunoștințe teoretice în domeniului dreptului administrativ care vizează exercitarea funcției publice și a dreptului muncii”.

„Avem două dosare pe rol, deocamdată, pe suspendarea hotărârii, unde suntem foarte încrezători că vom câștiga, dar presupunem că s-ar putea să urmeze și alte litigii. De aceea, serviciul juridic vă propune să externalizăm aceste servicii. Sunt colegi și nu vrem să punem colegii într-o situație ciudată, să lupte în instanță împotriva colegilor și foștilor colegi. (…) Nu ne așteptăm la o factură foarte mare”, și-a justificat Fritz decizia de alege avocați externi, în plenul Consiliului Local.

Între timp, deși primarul era optimist pentru o victorie, instituția condusă de el a pierdut procesul în care sindicatul cerea suspendarea organigramei. Aceluiași dosar îi fusese anterior anexat și cel în care Culiță Chiș cerea același lucru, pe lângă alte pretenții. Decizia este executorie, cu toate că nu și definitivă. Până la procesul pe fond, în care se va decide anularea sau nu a restructurării, ar urma un recurs al primăriei, după cum transmitea viceprimarul Ruben Lațcău.

Comentarii

comentarii