Acasă Administraţie Administrația județeană a acordat mai multe amenzi pentru nerespectarea restricțiilor de tonaj...

Administrația județeană a acordat mai multe amenzi pentru nerespectarea restricțiilor de tonaj pe drumurile județului

DISTRIBUIȚI

În perioada iulie – septembrie, angajații Direcția de Drumuri și Transport a Consiliului Județean Timiș au derulat 24 de controale care au urmărit respectarea tonajului maxim admis pentru aceste șosele. Au fost descoperite și probleme și au fost conștientizare destinate participanților la trafic și, în principal, transportatorilor care folosesc drumurile județene aflate în administrarea instituției.. Prin acestea se dorește schimbarea mentalității în ceea ce privește circulația pe drumurile județene, dar și urmărirea respectării legislației în vigoare în utilizarea acestora.

Direcția desfășoară și acțiuni de verificare și control, în scopul prevenirii încălcării legislației și sancționării, acolo unde este cazul, a exploatării neconforme a căilor de rulare, ce conduce la deteriorarea acestora și la apariția unor gropi și denivelări care pot pune în pericol participanții la trafic. 

Astfel, pe parcursul verii, între lunile iulie-septembrie, au fost efectuate 24 de controale, ocazie cu care au fost oprite 147 de autocamioane pentru cântărire și verificarea respectării tonajului. Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 46.000 de lei. Au fost vizate drumurile județene DJ 691, DJ 591C, DJ 592, DJ 609F. 

scrie 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 46.000 de lei.

Direcția de Drumuri și Transport a Consiliului Județean Timiș derulează periodic campanii de

Comentarii

comentarii