Acasă Administraţie Administrația județeană vrea să modernizeze, cu milion de euro, două clădiri de...

Administrația județeană vrea să modernizeze, cu milion de euro, două clădiri de la Liceul Atanasiu

DISTRIBUIȚI

Consilierii județeni au aprobat, într-o ședință de urgență, un proiect de hotărâre prin care se depune o cerere de finanțare din fonduri PNRR, în valoare de un milion de euro, în vederea reabilitării energetice a două dintre clădirile Liceului Atanasiu din Timișoara, aflat în administrarea instituției.

Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu este situat pe strada Gheorghe Doja din Timișoara. Investiția nu vizează toate clădirile, corpul principal ar fi supus riscului seismic.

„Ce am văzut acolo este un lucru care m-a îngrijorat atât la corpul principal, cât și la sala de sport. Sunt lucruri care sunt periculoase pentru viața omului, se desprind bucăți din tencuială, partea interioară a clădirilor e la un standard foarte scăzut. Din ce știu, a fost o tentativa a consiliului județean din 2012 prin care eram la un nivel foarte avansat de a recondiționa clădirea. Era atunci un proiect de 3,5 milioane de euro, la fel și cu sala de sport. Trebuie să reactualizăm acea documentație tehnică pentru clădirea principală și să demarăm și la sala de sport unde suntem în faza de proiect de fezabilitate. Și acela trebuie îmbunătățit. Vreau să atrag atenția: principala problemă la liceu încă nu se rezolvă acolo. Avem mare nevoie de a ne apleca cu atenție asupra renovării clădirii principale și a sălii de sport.”, a anunțat Petre Mihăieș, consilier județean, la ședința unde s-a aprobat proiectul.

Cele două corpuri vizate sunt folosite pentru mai multe ateliere de de turnătorie, tâmplărie, croitoria, clubul și căminul de fete. Suma necesară este una semnificativă, de peste un milion de euro, urmând să aibă loc termoizolarea podului, a șarpantei, a fațadelor, schimbarea ferestrelor, plus repararea sistemului de încălzire. Una dintre idei presupune instalarea de panouri fotovoltaice.

După cum spuneam, doar două clădiri sunt vizate de această solicitare, corpul principal nu poate fi inclus, pentru că ar avea probleme structurale.

 

Comentarii

comentarii