Acasă Actualitate Admitere 2019. Universitatea Politehnica Timișoara deschide un centru de înscriere la Reșița

Admitere 2019. Universitatea Politehnica Timișoara deschide un centru de înscriere la Reșița

527
DISTRIBUIȚI

Mulți dintre absolvenții de liceu din județul Caraș-Severin optează, an de an, pentru una din facultățile Universității Politehnica Timișoara, de aceea conducerea UPT și-a propus să vină în sprijinul acestora.

În acest sens, un centru de înscriere pentru admiterea în anul universitar 2019-2020 va fi deschis, în perioada 15 – 19 iulie 2019, la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, cu care Universitatea Politehnica Timișoara a încheiat un parteneriat.

Reamintim că, pentru sesiunea iulie 2019, înscrierea candidaților pentru admiterea la facultățile UPT se face în perioada 15 – 19 iulie 2019 (pentru formele de învățământ ID și IFR, înscrierile se fac în perioada 1 – 22 iulie 2019).

Concursul de admitere, atât în cazul celui cu probe scrise de verificare a cunoștințelor (la matematică, în sistem grilă, la Facultatea de Automatică și Calculatoare și la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, respectiv desen tehnic și liber la Facultatea de Arhitectură și Urbanism), cât și în cazul celui de dosare, va avea loc în 22 iulie 2019, rezultatele urmând să fie afișate în 23 iulie 2019.

Urmează trei runde de confirmări succesive, iar rezultatele finale se vor afișa în 26 iulie 2019.

Absolvenții de liceu care au promovat examenul de bacalaureat și aleg una dintre facultățile Universității Politehnica Timișoara vor avea, ca studenți, o serie de beneficii.

Cele mai mari burse din țară (de la MEN și din venituri proprii, care se pot cumula);

Cazare pentru toți solicitanții în cămine modernizate (dotate cu conexiune internet, cablu TV, frigider, bucătărie și spălătorie pe fiecare etaj);

Masa la restaurantele studențești ale UPT, la prețuri subvenționate (masa de prânz – 8 lei);

Cea mai modernă bibliotecă din țară;

Acces gratuit la cea mai modernă bază sportivă studențească din țară (terenuri de fotbal sintetice și cu iarbă, baschet, 4 terenuri de tenis, sală de sport, bazine de înot interior și exterior, pistă de atletism);

Pregătire specială la matematică și fizică;

Acces la burse pentru stagii în străinătate prin programul Erasmus+ și prin acorduri bilaterale (Germania, Franța, Spania, Anglia, Olanda, Austria, etc);

Transport local și CFR gratuit.     

Alte facilități sunt acordate elevilor olimpici, care sunt admiși fără examen, cu media 10, și absolvenților de liceu cu media 10 la examenul de bacalaureat.

Comentarii

comentarii