Acasă Actualitate Admiterea 2020 și oferta educațională, la USAMVB Timișoara

Admiterea 2020 și oferta educațională, la USAMVB Timișoara

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara își așteaptă viitorii studenți la prima sesiune de admitere, începând cu dată de 8 iulie 2020.

Pentru prima dată, înscrierea la USAMVB Timișoara va fi gratuită, în acest an. Rectorul Cosmin Popescu a spus că, din cauza crizei provocate de COVID19, în urmă căreia multe familii au avut de suferit, Universitatea Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) Regele Mihai I al României Timișoara a decis că înscrierea în 2020 va fi gratuită.

Este pentru prima dată când absolvenții de liceu nu trebuie să plătească taxa de înscriere, indiferent de facultate din cadrul universității la care vor opta.

”Înscrierea se va face fie online, în contextul COVID19, pentru a ne proteja pe noi, pe absolvenți, dar și pe profesori. Am lăsat posibilitatea pentru cei care vor să vină direct să se înscrie la universitate, unde s-au amenajat 6 centre de admitere, câte una pentru fiecare facultate.

E forma prin care noi am decis să susținem educația. Au fost trei luni grele pentru multe familii cu copii și am înțeles că au avut pierderi financiare.

Astfel, universitatea vrea să vină  cu această susținere, este un lucru puțin, dar este modul nostru prin care încercăm să transmitem, în acest context dificil, susținerea noastră pentru educația românească”, a spus Cosmin Popescu, miercuri 3 iunie 2020.

Deja a început preînscrierea. 

Universitatea a pregătit și un program antreprenorial intitulat USAMVBsuntEU prin care se vrea rezolvarea unor probleme ridicate de multe ori de către mediul socio-economic din zona de business și de fermieri.

Studenții vor beneficiar de tot suportul universității din punct de vedere al infrastructurii: teren, laboratoare și aparatură, sămânță, îngrășăminte, utilaje – tot ceea ce înseamnă inputuri, animale, instalații de procesare, inclusiv aspectele legate de marketing de vânzare și promovare a produsului obținut. Ei pot forma o echipă din minim 6 tineri și vor propune astfel o afacere pe care ei să o dezvolte.

Cât vor fi studenți, masteranzi vor putea să încerce o afacere și vor fi coordonați de profesori. Cu banii obținuți, ei vor avea posibilitatea să investească în ei să își cumpere cărți, calculatoare sau să meargă la diferite conferințe în țară sau străinătate.

”Astfel, studenții își vor câștiga încredere în ei încă din timpul facultății, vor învăța să lucreze în echipă și vor învăța cum se face o afacere și cum să o managerieze, iar când vor părăsi facultatea vor ști să pună în practică mult mai ușor o afacere de succes”, a spus prof. Popescu.

În conformitate cu legile în vigoare și cu prevederile Convenției de la Bologna, studiile la USAMVB Timișoara sunt organizate pe trei nivele: nivel de licență; nivel de master și de doctorat.

Diversificarea ofertei de programe de învățământ și adaptarea acestora la cerințele actuale ale pieței muncii și ale candidaților, constituie o problema centrală a strategiei de dezvoltare a universității. De aceea, după 1989, alături de facultățile și specializările tradiționale, au apărut numeroase domenii noi.

În prezent, USAMVB oferă 13 domenii de licență:
agronomie, ingineria mediului, biologie, inginerie mecanică, geodezie, horticultură, biotehnologii, silvicultură, inginerie și management în agricultură, inginerie și management în alimentație publică și agroturism, medicină veterinară, inginerie industrială, zootehnie.

Absolvenților primului ciclu de învățământ (licență) li se oferă 15 programe de masterat. Pregătirea superioară, prin doctorat se realizează în 4 domenii. De asemenea, se organizează învățământ la distanță (ID) la toate facultățile, cu excepția Facultății de Medicină Veterinară.

Admiterea se organizează anual, pe baza regulamentelor proprii, aduse la cunoștință candidaților prin afișare și prin pagină web.

USAMVB Timișoara numără 5.500 de studenți. Anul acesta universitatea vine cu aproape 2.000 de locuri la licență master și doctorat. Pentru licență vor fi 1.000 de locuri, în 2020, (650 de locuri sunt bugetate, iar 350 de locuri cu taxă), iar examenul de admiterea va avea loc, în perioada 8-29 iulie 2020.

Departajarea candidaților se va face pe baza mediei generale de admitere. Media generala de admitere se calculează astfel: 80% media de la examenul de bacalaureat; 20% media aritmetica a anilor de studiu din liceu.

Departajarea candidaților la master se va face pe baza mediei generale de admitere. Media generală de admitere se calculează cu două zecimale fără rotunjire astfel: 40% media aritmetica a anilor de studii; 30% media examenului de diploma/licență; 30% nota obținută la proba orală (interviu pe baza unei tematici aprobata de consiliul facultății care organizează studiile universitare de masterat).

Absolvenților fiecărui ciclu de învățământ li se conferă diplome și titluri care le dau dreptul de profesare în domeniul respectiv. De asemenea, pentru toți care vor să fie cazați, căminele sunt de 3 stele.

Comentarii

comentarii