Acasă Eveniment Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din vestul țării,...

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din vestul țării, reţinută pentru tentativă de omor

DISTRIBUIȚI

Adolescenta de 16 ani care luni l-a înjunghiat pe un pedagog pe motiv că acesta o reclamase după ce a găsit-o cu un băiat în internatul liceului din Oradea la care învăţa a fost reţinută. Ea este acuzată de tentativă de omor.

Incidentul a avut loc chiar în biroul directoarei şcolii. Eleva de 16 ani fusese chemată împreună cu mama, să dea explicaţii după ce iubitul ei, un băiat de 15 ani a fost prins la etajul fetelor în internat. Fata a venit la întâlnirea cu profesorii cu un cuţit ascuns sub geacă. În cameră erau şase oameni şi de faţă cu toţi, în urma unor discuţii contradictorii, eleva s-a năpustit pe pedagog şi l-a înjunghiat în spate.

Cazul tinerei de 16 ani, elevă, care luni dimineaţă a înjunghiat un pedagog pe motiv că acesta a chemat-o cu părinţii la şcoală, după ce a găsit-o cu un băiat, a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

În urma audierilor, adolescenta a fost reţinută pentru 24 de ore, sub acuzaţia de tentativă de omor.

Procurorul de caz va decide dacă fata va fi prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, surse judiciare afirmând, pentru News.ro, că cel mai probabil astfel de propunere va fi formulată în cursul zilei de maţi, când expiră ordonanţa de reţinere pe numele fetei.

”Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 28.11.2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata B.B.V., în vârstă de 16 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, faptă prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 din C.pen. raportat la art.188 alin. 1 din C.pen, cu aplic. art.113, alin.2 din C.pen”, a transmis Parchetul Tribunalului Bihor.

Conform procurorilor, în data de 27.11.2023, în jurul orei 08.50, în timp ce afla în biroul directorului din cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, situat în municipiul Oradea, judeţul Bihor, ”inculpata minoră B.B.V, în vârstă de 16 ani, elevă în clasa a X în cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, pe fondul unor discuţii contradictorii legate de anumite conduite petrecute în internatul colegiului, în care minora era cazată, a scos un cuţit având lungimea totală de 34 cm, din care lama cu o lungime de 21 cm, pe care îl avea băgat în mâneca hainei de la mâna stângă, cu care l-a înjunghiat pe supraveghetorul de noapte al internatului, lovindu-l în zona spatelui, producându-i o plagă înjunghiată hemitorace stâng, hemopneumotorace stâng”.

În urma agresiunii, bărbatul a fost transportat la spital şi supus unei intervenţii chirurgicale, iar potrivit constatărilor preliminare medico-legale, leziunile suferite necesită 40-45 de zile îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

”De precizat că în momentul agresiunii, în biroul directorului se aflau mai multe persoane, respectiv directorul instituţiei de învăţământ, directorului adjunct, diriginta clasei din care minora face parte, precum şi mama minorei. Prin ordonanţa din data de 27.11.2023 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor inculpata a fost reţinută pe o durată de 24 ore, începând cu ora 18:50, urmând ca în cursul zilei de 28.11.2023, procurorul de caz să formuleze propunere de arestare preventivă a inculpatei minore pe o perioadă de 30 de zile”, anunţă anchetatorii.

Comentarii

comentarii