Acasă Actualitate Adrian Bădescu, fondatorul Clinicilor Medici’s din Timişoara: Anul viitor deschidem un spital...

Adrian Bădescu, fondatorul Clinicilor Medici’s din Timişoara: Anul viitor deschidem un spital în centrul Timişoarei

DISTRIBUIȚI

Clinicile Medici’s s-au dezvoltat în urmă cu 25 de ani în Timişoara şi în prezent este în derulare un spital de 5.000 mp în centrul oraşului.

Antreprenorul Adrian Bădescu, proprietarul clinicilor Medici’s din Timişoara, crede că piaţa medicală privată va creşte în continuare, atât la nivelul jucătorilor mari, cât şi în zona de nişă. Pentru anul 2022 estimează afaceri de 5 milioane euro pentru clinicile Medici’s, iar anul viitor antreprenorul va deschide şi un spital.

„Piaţa din Timişoara este una foarte segmentată. Timişoara s-a diferenţiat de alte zone pentru că nu a fost o concentrare a pieţei în mâna unui jucător mare, ci o piaţă extrem de segmentată şi dominată pe diverse segmente de jucători diferiţi. Consider că este destul de sănătos pentru că e o competiţie internă între jucători şi e o focalizare a fiecăruia dintre jucători pe o anumită zonă de expertiză“, a spus Adrian Bădescu în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Cumulat, în cei 25 de ani de la deschiderea primului cabinet medical în Timişoara, antreprenorul a investit circa 7 milioane euro. Odată cu finalizarea investiţiei în spitalul sub sigla Medici’s, investiţia cumulată va creşte până la 12-15 mil. euro. Pentru dezvoltarea unităţii medicale de 5.000 mp din centrul Timişoarei, antreprenorul a folosit surse proprii şi credite bancare, iar pentru dotări vrea să apeleze la fonduri europene.

„Zona metropolitană a Timişoarei merită o atenţie deosebită şi de anul trecut am început să investim în această zonă. Un alt oraş cu potenţial, care va creşte în următorii ani, probabil că va fi Lugoj. Nu am trata dezvoltarea sau potenţialul unei pieţe strict ca judeţ, ci ca regiune şi dacă ne referim la regiunea de vest, Aradul şi zona Deva – Hunedoara sunt două pieţe emergente, cu o creştere interesantă şi rapidă“, a mai explicat Adrian Bădescu.

El are în vedere două criterii pentru a dezvolta o investiţie – potenţialul pieţei şi resursa umană. Problemele legate de găsirea medicilor şi a asistenţilor pentru angajare în urma unei investiţii amână sau chiar anulează o investiţie a unui jucător din piaţa de profil.

În cadrul Medici’s lucrează în total 220 de persoane, dintre care jumătate sunt medici – salariaţi şi colaboratori. Noul spital va mai aduce încă 100 de persoane în grup. „Investiţia este şi o provocare, dar şi maturitatea pieţei a determinat-o. Dezvoltarea şi gestionarea unui spital sunt destul de periculoase ca proiect antreprenorial. În acelaşi timp, cred că avem un număr su­ficient de mare de clienţi şi piaţa în momentul de faţă e suficient de matură ca să necesite dezvoltarea unui spital nou. Ţinta este şi regională“, a mai spus antreprenorul. Termenul de recuperare a investiţiei aşteptat de fondatorul companiei este de până la 10 ani.

Adrian Bădescu a mai menţionat că efectele pandemiei se vor vedea în continuare în rândul pacienţilor, mai ales al celor care au amânat vizitele la medic din cauza crizei sanitare. „Piaţa de sănătate privată în România va creşte în continuare şi cu siguranţă se va diversifica. Va creşte şi cererea de asigurări private şi de abonamente private de sănătate. În continuare companiile accesează tot mai mult acest tip de instrumente pentru propriii angajaţi. Va creşte concentrarea pieţei în jurul jucătorilor mari din Bucureşti. Însă în acelaşi timp, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii ani, se vor dezvolta noi jucători în special în serviciile de nişă, jucători care au crescut foarte interesant“, a mai spus fondatorul Medici’s.

El spune că ţinta de afaceri pentru 2022 este de 5 mil. euro, prag pe care antreprenorul crede că o să îl depăşească organic, fără achiziţii. „Am fost foarte atenţi la piaţă şi ne-am adaptat foarte repede“, concluzionează antreprenorul.

Sursa: zf.ro

Comentarii

comentarii