Acasă Cultura Adrian Berinde revine în Timișoara, la invitația Asociației Dialoguri Contemporane

Adrian Berinde revine în Timișoara, la invitația Asociației Dialoguri Contemporane

2271
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 18:30, la Restaurant & Garden SENATOR (Calea Lugojului 7, Timișoara) va avea loc evenimentul „Absent – Prezent”, organizat de Asociația Dialoguri Contemporane cu ocazia împlinirii a trei ani de existență, ediție aniversară ce îl va avea ca invitat special pe artistul Adrian Berinde.

Asociația Dialoguri Contemporane, înfiinţată în noiembrie 2014, și-a propus încă de la început să reînvie tradiția intelectualității interbelice – pentru care dialogul, întâlnirile și schimbul de idei între personalități din generații și domenii de cunoaștere diferite erau lucruri firești, cotidiene. Toate evenimentele organizate în cei trei ani de Dialoguri Contemporane au pornit de la convingerea că în societatea actuală, invadată de superficialitate și sufocată de trivial, nevoia de frumos, calitate și valoare este acută, mai ales în rândul persoanelor educate, cu un nivel superior de conștiință și cultură. Astfel, de-a lungul serilor găzduite de asociație, timișorenii au avut ocazia să întâlnească oameni deosebiți, voci marcante ale contemporaneității din toate ariile culturale, care, însă, aleg mai întotdeauna să fie discreți și rezervați în aparițiile publice.

La ediția aniversară care marchează trei ani de existență, Asociația Dialoguri Contemporane va avea un invitat special, cel pe care Florian Pittiș îl numea, datorită personalității sale enciclopedice, „un adevărat artist al Renașterii” – Adrian Berinde. Pictor, muzician, poet și regizor, Adrian Berinde a devenit un nume în pictura contemporană în anii ’80 în Elveția, unde a organizat numeroase expoziții personale și și-a reprezentat țara de adopție în concursuri internaționale și expoziții de grup. În România este cunoscut mai mult ca muzician, decât ca pictor, datorită celor opt albume ale sale, pentru care semnează atât muzica, cât și versurile – versuri ce se regăsesc și în cele două volume de poezie publicate. A făcut parte din echipa prestigioasei companii Cirque du Soleil (Montreal, Canada) și a fost directorul artistic al Clubului Prometheus din București, unde a coordonat realizarea a sute de manifestări culturale, dintre care două spectacole de teatru în regia sa.

Așadar, va fi o întâlnire în care se vor împleti pictura, muzica, poezia și povestea de viață a unui artist inconfundabil, care, în peste 35 de ani de activitate artistică, și-a câștigat un loc unic în elita culturală autentică. Alături de Adrian Berinde, la ediția ABSENT – PREZENT vor mai spune „prezent” muzicianul Alpár Bányász (chitară, pian) și actrița Dana Nedelcu, iar maestrul de ceremonii al serii va fi ziaristul Mimo Obradov.

Evenimentul va avea loc Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 18:30, la Restaurant & Garden SENATOR, Calea Lugojului 7, Timișoara. Intrarea este liberă.

Comentarii

comentarii