Acasă Actualitate Adrian Orza, fostul viceprimar al Timișoarei, a fost condus pe ultimul drum...

Adrian Orza, fostul viceprimar al Timișoarei, a fost condus pe ultimul drum – foto

DISTRIBUIȚI

Adrian Orza, care a ocupat funcția de viceprimar al Timișoarei timp de 12 ani, a fost înmormântat, duminică, 7 mai, în cimitirul din comuna Șag. Au venit să-și ia rămas bun de la el numeroase personalități publice din Timișoara. A fost prezent și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, cel cu care Orza a împărțit o perioadă funcția de viceprimar. 

A fost însă și liderul deputaților social-democrați Alfred Simonis, cei doi prefecți de Timiș, Ovidiu Drăgănescu și Sorin Ionescu. 

În Capela Funerară, în fața catafalcului, au vorbit primarul comunei Șag, care a dezvăluit că Adrian Orza visa la Timișoara, spunând că „avem treabă, trebuie să punem pe picioare și fotbalul din Timișoara”. Apoi, a vorbit Gheorghe Ciuhandu – fostul primar al Timișoarei – care a rememorat perioada în care l-a cunoscut pe Orza și anii în care au lucrat împreună. 

„Eu mă așteptam ca rolurile să fie invers, să vină el să mă conducă. Dar iată că viața ne oferă multe surprize (…) Uneori se întâmplă și astfel de nedreptăți, mor unii care n-ar trebui să moară și trăiesc alții care fac umbră pământului”, a spus Ciuhandu.

Jurnalista Lia Lucia Epure a vorbit în numele prietenilor lui Adrian Orza. 

Au fost prezenți și foști colegi din PNȚDC, foști colegi din Primăria Timișoara, printre care liberalul Dan Diaconu, Dan Idolu, ori fostul director al Aeroportului Timișoara, și foarte mulți prieteni. 

Adrian Orza a murit joi seara, 4 mai, acasă, în localitatea Șag, când a suferit un infarct.

Avea doar 54 de ani.

Medicii chemați de urgență n-au mai putut să îl salveze. Orza a mai avut probleme cardiace în urmă cu mai mulți ani, când medicii au fost nevoiți să îi monteze un stent.

Adrian Orza a absolvit, în 1987, Liceul de Matematică-Fizica nr. 1 (secția Informatică) din Timișoara, în 1994 – Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Tehnice Timișoara, iar în 1997 Facultatea de Management în Industrie și Transporturi din cadrul aceleiași universități.

La numai un an după absolvirea primei facultăți, în 1995, a ajuns șef al Biroului de Marketing de la Fabrica de Țigarete Timișoara, iar din 1999, timp de un an, a fost director general al fabricii.

În anul 2000 a părăsit postul de director, fiind ales viceprimar al municipiului Timișoara. A făcut parte din administrația Ciuhandu, conducând mai multe direcții, printre care cele de Mediu și Asistență Socială. 

Din 2000 până în 2012 a fost viceprimar al Timișoarei. Apoi, a avut două mandate de consilier independent în cadrul Consiliului Local Timișoara, fiind singurul independent din istoria postdecembrista a orașului.

În plan personal, Adrian Orza a trăit o frumoasă poveste de viață, fiind tatăl adoptiv al unei fetițe abandonate. În ultimii ani, a dezvoltat în localitatea Șag, cu fonduri europene, o fermă de legume bio, ajungând și furnizor al lanțului de supermarketuri Profi.

Comentarii

comentarii