Acasă Actualitate ”Aerele” lui Robu nu se potrivesc cu poluarea reală din Timișoara

”Aerele” lui Robu nu se potrivesc cu poluarea reală din Timișoara

1414
DISTRIBUIȚI

După ce marți seara Dominic Fritz, candidatul USR Timișoara pentru fotoliul de primar, i-a reproșat, într-o postare pe Facebook, lui Robu că nu face nimic privitor la calitatea aerului din oraș, edilul-șef s-a sesizat. Tot pe Facebook, acesta a scris: „VREM AER IMPECABIL ÎN TIMIȘOARA! ȘI AȘA ÎL VOM AVEA!”.

În continuare, Robu își laudă progresele, promițând și că va continua: „Am făcut progrese foarte mari! La toți parametrii cu efecte asupra aerului pe care îl respirăm! Dar nouă ne este străină autosuficiența! Vom continua! Pe toate coordonatele, multe! Cu fapte, nu cu vorbe! Și împreună cu dv, stimați timișoreni!”

Pentru a aduce și dovezi, Primarul a prezentat o captură a site-ul www.calitateaer.ro, unde sunt înregistrate cele patru stații din Timișoara administrate de Primărie. Într-adevăr, acestea îi dau dreptate, în trei fiind înregistrate scoruri „excelente”, iar în al patrulea, un scor „bun”, motivat de Robu prin prezența șantierului din zonă. 

Totuși, pe site-ul www.uradmonitor.com, unde sunt înregistrate mai multe stații independente, situația se prezintă altfel. Tot în jurul aceleiași ore, o stație de pe Splaiul Nicolae Titulescu, la intersecție cu strada Jiul, arăta contrariul, în ceea ce privește particulele în suspensie. Nivelul maxim atins de particulele PM2.5 a fost de 103 micrograme pe metru cub, de patru ori mai mult decât valoarea considerată limită în ceea ce privește sănătatea, de 25 micrograme pe metru cub!  

Nici în cazul particulelor PM10 situația nu arăta mai bine: valoarea maximă atinsă a fost de 116 de micrograme pe metru cub. În acest caz, valoarea limită zilnică pentru sănătate este de 50 de micrograme pe metru cub. De asemenea, mai pe toate arterele principale ale orașului, apărea „roșu” pe harta interactivă, ceea ce înseamnă posibile riscuri pentru sănătate.

„ÎMPREUNĂ, FACEM TIMIȘOARA MAI TARE CA ORICÂND!”, a încheiat Robu postarea. Așa să fie?

Comentarii

comentarii