Acasă Economic Aeroportul Timișoara se implică în dezvoltarea turismului

Aeroportul Timișoara se implică în dezvoltarea turismului

DISTRIBUIȚI

Aeroportul Internațional Timișoara se implică activ în dezvoltarea turismului din zonă, dar și în găsirea de parteneri pentru dezvoltarea unor noi destinații de vacanță.

Aeroportul Internațional Timișoara a inițiat în premieră sâmbătă, 8 februarie 2014, o dezbatere cu tema ”Dezvoltarea economică și turistică în județul Timiș – convergențe în dezvoltarea Aeroportului Internațional Timișoara”, între actorii de pe piața de turism: autorități centrale, respectiv ministrul Turismului Maria Grapini, autorități locale, reprezentanții Consiliului Județean Timiș, și antreprenorii din turism. Dezbaterea a fost una informală și a avut ca scop dezvoltarea turismului pe două planuri: atragerea turiștilor din țară și din străinătate spre regiunea de Vest, dar și oferirea unor destinații de vacanță cât mai variate pentru locuitorii din această regiune, prin curse charter. Ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a ținut să sublinieze reprezentanților tour-operatorilor prezenți că regiunea de vest are un mare potențial pentru turismul cultural, de afaceri dar și de agrement. Acesta trebuie valorificat prin oferirea unor pachete atractive pentru potențialii clienți din țară, dar și din străinătate. Județul Timiș și Timișoara se pot dezvolta pe mai multe direcții: agro-turism, turism balnear și wellness și turism cultural și de afaceri, în contextul programului de dezvoltare a turismului, la nivel național. „Întâlnirea s-a dovedit a fi benefică. Trebuie continuat parteneriatul dintre cele trei părți, administrația locală, centrală și mediul privat, și trebuie să promovăm turismul românesc. Au rezultat multe idei și cel mai important lucru este faptul că trebuie să existe periodic o întâlnire și un schimb de baze de date”, a declarat Maria Grapini.
Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș și totodată inițiatorul Asociației Județene de Promovare a Turismului, Călin Dobra, a precizat faptul că această asociație își propune, alături de mediul public, să atragă mediul privat pentru o promovare cat mai intensă a obiectivelor turistice la nivelul județului Timiș. Vicepresedintele CJT, Constantin Marian Vasile, inițiatorul Clusterului de Turism Banat, a precizat faptul că își propune să să creeze cadrul propice și eficient pentru stimularea activității în domeniu, prin implicarea societății civile și actorilor principali din acest sector: autorități publice prin primăriile din județ și eficientizarea centrelor de informare turistică, mediul academic, asociațiile profesionale, mediul de afaceri, dar și implementarea de proiecte, identificarea și atragerea de surse de finanțare. La această întâlnire au participat aproape 20 de reprezentanți ai agențiilor de turism și ai autorităților locale și centrale.
”Aeroportul Internațional Timișoara a fost întotdeauna o piesă esențială în infrastructura turistică a țării, nu doar a regiunii de vest. Ne-am asumat acest rol de catalizator și am considerat important să invităm într-un cadru comun de dezbatere ministrul delegat pentru turism, Consiliul Județean și tour-operatorii care vor organiza curse charter în această vară”, a spus directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Daniel Idolu. Tour-operatorii și-au anunțat până în acest moment intenția de a organiza în această vară curse charter directe din Timișoara către Turcia și Grecia, însă se mai poartă discuții și pentru alte destinații.

Comentarii

comentarii