Acasă Actualitate Aerul în Timișoara este poluat! Pedalarea antipoluare pornește de la Catedrala Mitropolitana,...

Aerul în Timișoara este poluat! Pedalarea antipoluare pornește de la Catedrala Mitropolitana, vineri

329
DISTRIBUIȚI

Conform datelor prezentate de Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, la începutul anului 2019, valorile limită ale particulelor în suspensie PM10 au fost depășite pentru un număr de 6 zile la stația TM1 situată pe Calea Șagului, 7 zile la stația TM2 situată în incinta Liceului Carmen Sylva, și 2 zile la stația TM5 situată pe Calea Aradului.

Cu toate acestea, Primăria Municipiului Timișoara nu a dat curs solicitărilor venite din partea Instituției Prefectului Timiș. De aceea este nevoie să tragem un semnal de alarmă față de una din sursele care contribuie masiv la aerul poluat: mașina!

Pedalarea antipoluare are loc, vineri 30 august, de la ora 18.00, iar punctul de plecare este Catedrala Mitropolitana din Piața Victoriei din Timișoara.

”Ne adunăm ca în fiecare ultima vineri din lună pentru a arăta o alternativă la transportul din Timișoara, oraș care spre fericirea noastră și ignoranța altora are o dimensiune ușor de străbătut.

Convingeți-i și pe apropiați de urmările grave pe care le vor avea de suportat asupra sănătății lor și a celor din jur dacă nu acceptă renunțarea la folosirea mașinii în exces: bronșite acute și cronice, crize de astm, boli cardiovasculare, alergii la polen și cancere pulmonare și ale căilor respiratorii.

Aveți grijă de mediul înconjurător și de oamenii de lângă voi.
Alegeți bicicleta. Alegeți sănătatea voastră și a planetei.

Ne vedem vineri, 30 august, ora 18!”, îndemnă tinerii de la Masa Critică -Pedalarea antipoluare.

Masa Critică nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înțeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat.

Participanții se întâlnesc într-un loc și la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranța și de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile orașului, cauzând în mod intenționat o ușoară și temporară perturbare a traficului.

Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul:

”Noi nu blocăm traficul, noi facem parte din trafic!”

Comentarii

comentarii