Acasă Administraţie ”Agentul termic” va repara clădirile Primăriei Timișoara. Pe 90 de milioane de...

”Agentul termic” va repara clădirile Primăriei Timișoara. Pe 90 de milioane de lei, de la buget

DISTRIBUIȚI

Colterm 12Dacă până acum Colterm le-a putut lua timişorenilor bani cu duiumul pentru furnizarea căldurii şi pe 25 de grade Celsius afară, fără ca vreun consilier local să pună piciorul în prag, de acum ne-am limpezit de-a binelea: de Colterm nu te poţi atinge nici cu poantele de balerină, nici cu firul de trandafir, nici cu vorbe de duh, pentru că este privilegiata Primăriei Timişoara. Cum poţi cataloga faptul că de la perioada de furnizare a căldurii în intervalul 15 octombrie – 30 aprilie, cum era odată (cu toate că aprilie deja era băgată pe gât) s-a ajuns ca şi în data de 10 mai să mai accepţi „ca Colterm” să bage gigacaloria pe ţeavă, după luni de iarnă care au depăşi facturi de 1.000 de lei de apartament?
Răsplata? Aleşii locali au votat „ca Colterm” să primească peste 20 de milioane de lei pe an pentru că va face şi … raparaţii în clădirile din subordinea Primăriei Municipiului Timişoara. Contractul semnat este pe următorii 4 ani. Adică peste 90 de milioane de lei.
Totul s-a făcut „în baza Legii achiziţiilor publice şi a corespondenţei purtată cu Agenţia Naţionala de Achiziţii Publice”, iar „Colterm se încadrează în art. 31 al legii, astfel încât primăria poate atribui acest contract societăţii asupra căreia deţine controlul complet”.
Oamenii Colterm vor executa lucrări de reparaţii şi întreţinere în baza comenzilor venite de la municipalitate.
De exemplu, dacă sunt defecţiuni la şcoli sau spitale ori alte instituţii din subordinea primăriei, pac, omul Coltermului remediază. Dacă ambrozia creşte în curtea şcolii sau a spitalului, omul Coltermului o tunde. Dacă se sparge ţeava şi curge apa, vine omul Coltermului şi o repară.
Directorul Colterm, Emil Şerpe, este convins că instituţia sa va face faţă, pentru că „din 2014, Colterm are o echipă specializată pentru reparaţii tehnice, în afară de echipele care lucrează pe avarii”.
Şerpe dă asigurări că are şi oameni suficienţi (40), instalatori, zidari, zugravi, tâmplari etc şi parc auto care să asigure deplasările de urgenţă (50) şi utilajele necesare intervenţiilor, va aduna şi molozul depozitat în oraş (un fel de dublare a activităţii RETIM).
Astfel, Colterm îşi rezolvă problema socială a sezonierilor care muncesc în firmă doar iarna (pe care Colterm a extins-o la 10 luni, septembrie – mai).
Să fie acesta preţul corect pe care timişorenii trebuie să-l suporte faţă de această societate?

Comentarii

comentarii