Acasă Actualitate Aglomerație mare în supermarketurile din Timișoara, mai ales la rafturile cu ulei,...

Aglomerație mare în supermarketurile din Timișoara, mai ales la rafturile cu ulei, zahăr, făină și apă plată

970
DISTRIBUIȚI

Aglomerație în marile magazine din Timișoara, oraș care va intra din această noapte, timp de 14 zile, în carantină. Vestea i-a scos pe oameni, cu sutele, la cumpărături, astfel că la această oră supermarketurile din oraș sunt pline. Timișoara este primul mare oraș pentru care se impune măsura carantinării în 2021.

Cumpărătorii sunt supărați pe reprezentanții lanțurilor comerciale pentru că, spun ei, nu sunt deschise multe case de marcat și astfel sunt nevoiți să aștepte zeci de minute să-și poată achita produsele și astfel, crește inevitabil riscul de infectare.

Specialiștii îndeamnă la calm și responsabilitate și le recomandă timișorenilor să nu se înghesuie în magazine pentru că acestea vor rămâne deschide și în perioada carantinei și nu are rost să își facă prea multe provizii.

Cea mai mare aglomerație s-a format la rafturile cu ulei, zahăr, făină și apă plată. Cu toate acestea, a fost îngrămădeală și la rafturile unde se găsesc soluții de dezinfectare și produse de curățat.

De la miezul nopții Timișoara și zonele metropolitane vor intra în carantină timp de 14 zile, după ce rata de infectare a depășit 7 la mia de locuitori.

Restricțiile vor afecta peste 400.000 de locuitori ai orașului și comunelor învecinate. Localnicii vor putea ieși din case numai pentru motive bine întemeiate și doar în baza unei declarații. Magazinele au program limitat până la ora 20:00, iar numărul clienților prezenți simultan în interior nu trebuie să depășească mai mult de 30% din capacitatea obișnuită. Toate școlile se vor închide, iar elevii vor trece la cursuri online.

În spitalele din județ sunt internate 438 de persoane, dintre care 45 se află la Terapie Intensivă. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate trei decese în urma infectării cu Covid-19.

Sursa: digi24.ro

Comentarii

comentarii