Acasă Actualitate AgroVillage Timișoara – locul unde producătorul agricol din Banat este personajul principal

AgroVillage Timișoara – locul unde producătorul agricol din Banat este personajul principal

779
DISTRIBUIȚI

AgroVillage de la USAMVB Timișoara reprezintă locul unde producătorul agricol din Banat este personajul principal! Astfel, sâmbătă 3 aprilie,  în prezența autorităților locale și județene, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară  a Banatului ,,Regele Mihai I al României”, din Calea Aradului, nr.119 din Timișoara, a inaugurat Agro Village – piața produselor agroalimentare tradiționale a producătorilor locali și regionali din Banat.

“Ca și strategie a universității, ne-a interesat să venim în întâmpinarea producătorului agricol, să încurajăm producția locală, să oferim acea predictibilitate de care producătorul agricol are nevoie. Aici, în AgroVilage, găsim produse de mare calitate și unice venite direct de la producătorul local din Timiș, Arad sau Caraș Severin, pe care nu le putem cumpăra în hypermarket. Vrem să arătăm că USAMVB poate și chiar susține producția agricolă românească, în special din Banat”, a explicat prof.univ.dr. Cosmin Popescu, rectorul USAMVB Timișoara.

Prezenți la deschidere, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, și Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, au atras atenția că la AgroVillage, personajul principal este producătorul agricol local de aceea consumatorii, adică cetățenii din Timișoara și din județul Timiș, să vină și să le cumpere  produsele, stimulând astfel producția autohtonă.

AgroVillage poate găzdui 30 de producători în cele 30 casuțe construite în mod special.

Evenimentul de sâmbătă a avut loc în aer liber  pe platforma USAMVB, prin respectarea tuturor  măsurile de prevenție anti-COVID. 

Agro Village USAMVB Timișoara îi așteaptă pe cei interesați, de la ora 8.00, în fiecare sâmbătă și duminică, astfel, cu o diversitate de produse proaspete și de calitate obținute de la producătorii locali și regionali din Banat.

 

Comentarii

comentarii