Acasă Sănătate Ai pierdut cardul european de sănătate? Nu-i nimic, CJAS Timiș îți eliberează...

Ai pierdut cardul european de sănătate? Nu-i nimic, CJAS Timiș îți eliberează altul, dar contra cost

1831
DISTRIBUIȚI

Casa de Asigurări de Sănătate Timiș atenționează că asigurații pot solicită CJAS eliberarea unui card european de sănătate duplicat, începând cu data de 7 februarie 2020.

Astfel, asigurații care din diferite motive nu mai au cardul european de asigurat se pot adresa  CJAS Timiș unde sunt luați în evidenta pentru procurarea  unui card duplicat, contra cost, a cărui perioada de valabilitate nu poate depăși perioada de valabilitate a cardului inițial.

Cheltuielile aferente producerii și distribuirii cardului duplicat se suportă de către asigurat și este de 8,33 de lei/card (TVA inclus). 

Suma se poate achita în contul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, respectiv în contul: 

RO80TREZ6215005XXX005077, deschis la Trezoreria Municipiului Timișoara, sau direct la casieria CJAS Timiș, după cum urmează:

Luni, marți, joi și vineri: 8,30-16,30. Miercuri 8,30-18,30.

Eliberarea cardului duplicat se face în următoarele condiții:

Pierderea, furtul sau deteriorarea cardului european emis initial. Modificarea datelor personale de identificare ulterior datei de emitere a cardului european emis initial. Alte situații justificate.

Emiterea se face în termen de șapte zile lucrătoare de la dată înregistrării cererii în sistemul informatic unic național.

“Pentru a beneficia de cardul eurpean, asiguratul trebuie să depună următoarele documente: cererea tip, se poate procura de la sediul CJAS Timiș , str. Corbului nr. 4, cam. 9 sau se poate descarcă de pe site-ul instituției, copia actului de identitate dovadă plății contravalorii cardului european duplicat dacă acesta nu a fost pierdut sau furat, se depune și cardul european emis inițial”, a declarat Victor Dumitrașcu, președinte-director general CJAS Timiș.

Pe parcursul anului 2019, CJAS Timiș a eliberat un număr de 18.193 de carduri europene de asigurat.

Comentarii

comentarii