Acasă Actualitate AJOFM Timiș caută tineri care vor să își facă gratis ucenicia în...

AJOFM Timiș caută tineri care vor să își facă gratis ucenicia în companii din Germania

DISTRIBUIȚI

Tinerii din Timiș și din Timișoara, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, și care dispun de o diplomă de studii (şcoală profesională, bacalaureat sau licenţă, fără diplomă de master) se pot înregistra în programul The job of my life și vor beneficia de ucenicie-stagiatură în cadrul unor companii din Germania, pe o perioadă de 3 ani.
Persoanele interesate se pot prezinta pentru înscriere, în perioada 07-20 ianuarie 2015, la sediul AJOFM Timiş, bdul Republicii nr. 21, et. 2 cam. 202 Timișoara. Relaţii suplimentare la numerele de telefon 0256/294231, 0256/294627, persoana de contact Simona Poting, consilier EURES.
Condiția este ca acești tineri, până în momentul înregistrării în acest program, să nu fi locuit în Germania pe o perioadă mai mare de 3 luni şi să fi beneficiat de ucenicie-stagiatură în ţara de origine sau în altă ţară. Amintim că Ministerul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania, prin intermediul Agenţiei Federale a Muncii și a Centralei de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn – Serviciile de Plasare Internaţională, a lansat programul The job of my life, prin care se urmăreşte promovarea mobilităţii ocupaţionale a tinerilor din ţările membre ale Uniunii Europene și ale Spaţiului Economic European şi Elveţia, interesaţi să urmeze cursuri de ucenicie-stagiatură în această ţară.
Simona Poting, PR Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Timiș, a explicat că programul de formare profesională duală presupune desfăşurarea unei activităţi practice la un angajator timp de 3 – 4 zile/saptămână, perioadă în care tinerii pot învăţa secretele meseriilor pentru care au aplicat. În paralel, vor participa la cursuri de formare profesională între 8 – 12 ore pe săptămână, unde vor studia partea teoretică specifică domeniilor de activitate alese.
În cadrul acestui proiect, Ministerul Federal pentru Muncă şi Afaceri Sociale din Germania oferă tinerilor mai multe beneficii printre care: finanţarea unui curs de limbă germană în ţara de origine şi în Germania, alocaţii de călătorie şi relocare în Germania, suport financiar suplimentar, pe lângă plata efectivă prevăzută în cadrul contractului de ucenicie, asistenţă financiară în vederea asigurării mijloacelor de trai, alocaţie pentru persoanele care au copii minori în întreţinere.
Se caută 60 de tineri care sunt interesaţi să urmeze cursuri de ucenicie în meseriile de zidar, constructor drumuri, bucătar, specialist în industria hotelieră şi specialist restaurant. Distribuţia teritorială a selecţiilor pentru care se solicită sprijin, în funcţie de meserii, este următoarea: între 20 – 21 ianuarie, în Sibiu, va avea loc evenimentul de recrutare pentru 30 de posturi (cate 10 posturi pentru fiecare meserie) pentru bucătar, specialist în industria hotelieră şi specialist restaurant; între 20 – 22 ianuarie, în Timişoara, recrutare pentru 15 posturi de zidar și în 22 ianuarie, în Braşov, pentru 15 posturi pentru constructor drumuri. Se acceptă tineri care vorbesc limba germană, engleză, dar şi care vorbesc doar limba română. Persoanele care vorbesc limba germană si engleză trebuie să se înregistreze pe portalul www.thejobofmylife.de/en – rubrica Registration, cele care vorbesc limba română se vor putea înregistra în momentul interviului.

Comentarii

comentarii