Acasă Eveniment Ajutorul social, discutat de primar şi prefect

Ajutorul social, discutat de primar şi prefect

461
DISTRIBUIȚI

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea, şi primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, s-au întâlnit miercuri, 19 ianuarie, cu doi reprezentanţi ai beneficiarilor Legii 416.
Cei doi au acuzat faptul că nu îşi primesc banii aferenţi venitului minim garantat, pe luna în curs, aşa cum era până acum. La rândul său, Mihai Stepanescu a explicat situaţia, respectiv faptul că primăria nu mai face aceste plăţi, începând cu luna ianuarie 2011, conform legii. Plăţile pentru Legea 416 revin, de acum, Agenţiei de Prestaţii Sociale Caraş-Severin, care achită aceşti bani în luna următoare efectuării muncii. De asemenea, prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea, a luat legătura cu directorul agenţiei, Viorel Alexa. Acesta a precizat că banii pentru ianuarie vor veni la sfârşitul lunii.
În prezent, Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale colectează datele şi le centralizează, de la toate primăriile din Caraş-Severin, pentru ca să se cunoască exact despre ce sume este vorba. Având în vedere situaţia materială dificilă a unora dintre beneficiarii de venit minim garantat, la întâlnirea de miercuri s-a stabilit ca la unele familii să fie efectuate, din nou, anchete sociale, astfel încât, până vor veni banii, acestea să poată fi, totuşi, ajutate, dintr-un fond de urgenţă. În plus, atât prefectul de Caraş-Severin, cât şi primarul Reşiţei le-au propus celor doi să renunţe la ajutorul social şi să se angajeze, mai ales că unul dintre ei are, deja, 18 ani de când primeşte această formă de ajutor. Cel în cauză a primit chiar oferte concrete de angajare.

 

Comentarii

comentarii