Acasă Politica Alarmă cu bombă la Catedrala Mitropolitană Timişoara

Alarmă cu bombă la Catedrala Mitropolitană Timişoara

457
DISTRIBUIȚI

Importante forţe de intervenţie au încercuit, în noaptea de luni spre marţi, Catedrala Mitropolitană din Timişoara, după ce un bărbat a sunat, de trei ori, la 112 şi a spus că va arunca lăcaşul de cult în aer. „Dacă nu-l eliberaţi pe fratele meu din arest, arunc Catedrala în aer”, suna mesajul din primul apel telefonic. Bărbatul a revenit, spunând că a uitat să specifice numele fratelui său. „Bomba e sub o maşină de lângă biserică”, a încheiat acesta. A revenit pentru a treia oară, spunând că nu glumeşte, iar în 20 de minute îşi va pune planul diabolic în funcţiune, dacă fratele său nu este eliberat.
Poliţişti, jandarmi, pompieri, echipe de pirotehnicieni şi trupe anti-tero de la SRI şi Poliţia Timiş şi mai multe echipaje de la Ambulanţă au încercuit zona şi au blocat circulaţia. În interiorul Catedralei Mitropolitane erau zeci de persoane care participau la o procesiune religioasă, fiind sărbătorit hramul bisericii şi moaştele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş. Preoţii nu au oprit slujba, pentru a nu-i panica pe enoriaşi.
Apelul s-a dovedit, însă, a fi unul fals. La fel şi numele persoanei care a sunat la 112. Poliţiştii au verificat baza de date cu persoanele aflate în arest şi nu au găsit nicio persoană cu numele dat de bărbat.

Comentarii

comentarii