Acasă Administraţie Alarmă pe râul Timiș: vârful viiturii va fi atins la stația hidrometrică...

Alarmă pe râul Timiș: vârful viiturii va fi atins la stația hidrometrică Grăniceri

689
DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara atenționează că, miercuri, 3 februarie, patru râuri din Banat au depășiri la cotele de apărare!

Conform datelor furnizate de dispeceratul ABA Banat s-au înregistrat  depășiri ale cotelor de apărare, ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte, pe râurile: Bârzava, Moravița, Timiș și Bega Veche.

CODUL PORTOCALIU DE INUNDAȚII se menține doar pe râul Bârzava. Vârful viiturii a trecut, la stația hidrometrică Partoș nivelul apei a început să scadă.

Pe râul Moravița (la stația hidrometrică Moravița) și pe râul Bega Veche (la stația hidrometrică Pișchia) nivelul apei a început să scadă, însă se află încă în COD GALBEN DE INUNDAȚII.

Se așteaptă vârful viiturii pe râul Timiș, la stația hidrometrică Grăniceri, unde încă avem creștere de nivel. Și aici este tot COD GALBEN DE INUNDAȚII.

Avertizarea hidrologică în vigoare menține până azi, la ora 09.00, codul portocaliu de inundații și până la ora 24.00, codul galben de inundații.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă din spaţiul hidrografic Banat vizate de atenționarea hidrologică în vigoare.

ABA Banat recomandă populației ca în această perioadă să nu circule în apropierea râurilor aflate sub avertizare și să nu desfășoare activități în râuri sau în proximitatea cursurilor de apă aflate sub avertizare.

 

Comentarii

comentarii