Acasă Economic Alcatel-Lucent continuă să facă angajări la Timişoara

Alcatel-Lucent continuă să facă angajări la Timişoara

547
DISTRIBUIȚI

După ce a fost în centrul atenţiei cu externalizarea unor departamente şi transferul a peste 500 de angajaţi de la Timişoara, Alcatel-Lucent a anunţat, vineri, ca va continua să investească şi să facă nou angajări în România. Grupul Alcatel-Lucent a inaugurat vineri un centru global de administrare reţele la Timişoara. Centrul funcţionează deja din aprilie 2009 şi are în acest moment 310 angajaţi.
Centru global de administrare reţele de la Timişoara furnizează servicii de suport pentru reţele de comunicaţii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA). Până la sfârşitul acestui an compania are în plan atingerea unui număr de 470 de salariaţi.
„Alcatel-Lucent România are deschise mai multe poziţii de angajare în domeniul IT&C”, a declarat directorul  general Alcatel-Lucent România, Raoul Ros. Centrul de la Timişoara este unul dintre cele 4 centre similare din întreaga lume. Printre clienţii centrului din Timişoara se numără operatori din Statele Unite, Marea Britanie, Austria şi Elveţia.
Compania are în prezent 1.300 de angajaţi în România şi estimează că va ajunge la sfârşitul anului la aproximativ 1.500 de salariaţi. Ros a declarat că obiectivul companiei este furnizarea de servicii şi produse la preţuri mai bune decât concurenţa, în condiţiile în care cheltuielile operatorilor locali de telecomunicaţii pentru achiziţionarea de echipamente vor stagna în cursul acestui an.
„Sectorul serviciilor este o zona în care investim tot mai mult”, a declarat şi Stef Van Aarle, sef servicii EMEA. „În efortul de a anticipa tendinţele pieţei, Alcatel-Lucent va investi în continuare în inovaţie şi în oameni, bugetul la nivel global ajungând chiar şi la milioane de euro”, a adăugat Aarle.
Deşi la începutul anilor 90 companiile străine au venit în România pentru mâna de lucru ieftină, ţara noastră este încă o piaţă atractivă pentru companii ca şi Alcatel-Lucent. „România are o poziţie strategica pentru comunitatea Alcatel-Lucent, iar oamenii sunt bine pregătiţi. Vom continua să facem investiţii în angajaţi, iar nivelul de salarizare va fi păstrat la cel al pieţei”, a declarat Stef Van Aarle.
Chiar dacă România este atractiva pentru Alcatel-Lucent, piaţa de telecomunicaţii nu creşte nici în acest an. „Romtelecom pierde clienţi pe segmentul de telefonie fixă, operatorilor mobili le scad veniturile, şi pierd şi ei din baza de clienţi. Cred că, la fel ca anul trecut, şi în 2010 vom asista la o piaţă reticentă, care nu se va mari. Operatorii nu îşi vor creste cheltuielile”, a spus Raoul Ros, directorul general al Alcatel-Lucent România. „Nu mă aştept în acest an la o creştere a cheltuielilor operatorilor de telecomunicaţii pentru achiziţionarea de echipamente de profil. Aceştia s-au confruntat în 2009 cu scăderi pe partea de venituri şi au procedat la tăieri de cheltuieli. În acest context, obiectivul nostru este să oferim servicii şi echipamente la preţuri mai competitive decât concurenţa”, a adăugat Ros.
 

Comentarii

comentarii