Acasă Actualitate Alcoolicii Anonimi Timișoara, grupul VIP. Reuniune aniversară – 5 ani

Alcoolicii Anonimi Timișoara, grupul VIP. Reuniune aniversară – 5 ani

DISTRIBUIȚI

Alcoolicii Anonimi din Timișoara grupul V.I.P. (alcoolicul dornic de recuperare este cea mai importanta persoana) va organiza o reuniune aniversară intitulată ”5 ani de activitate în ajutorarea persoanelor dependente”.

Manifestarea va avea loc, joi 30 iunie 2022, de la ora 17.00, la sediul de pe strada Rusu Șirianu nr. 6 din Timișoara. La eveniment vor participa personalități ale vieții medicale și sociale, precum și anumite persoane care au reușit să scape de acest viciu teribil: alcoolul.

Alcoolicii Anonimi. Viaţa familiei de acum înainte!

“Încrederea familiei în tăticu’ este mare. Zilele bune de altădată se vor întoarce curând, îşi spun toţi. Uneori, ei au pretenţia ca tă­ticu’ să aducă înapoi acele zile numaidecât, considerând că Dum­nezeu le datorează această răsplată aşteptată de atâta timp!

Din păcate, capul familiei a petrecut ani de zile distrugându-şi servi­ciul, sentimentele de afecţiune, prieteniile, sănătatea – toate aces­tea fiind acum dărâmate sau îngropate în ruină. Va fi nevoie de timp pentru reconstrucţie. Noul edificiu va fi, până la urmă, mai frumos decât cel vechi, dar construirea lui necesită ani de zile.

Tatăl ştie că el este de blamat; s-ar putea să aibă nevoie de ani de muncă pentru a se restabili financiar, dar nu trebuie să i se scoată ochii pentru aceasta. Poate că nu va mai ajunge niciodată să câştige la fel de mulţi bani ca înainte. Dacă familia este înţe­leaptă, îl va admira pentru ceea ce încearcă să fie, nu pentru ceea ce încearcă să câştige.” 

Încetarea băutului nu este decât primul pas de ieşire dintr-o stare extrem de tensionată şi anormală. Cum  spunea un doctor, “Anii de zile trăiţi alături de un alcoolic transformă orice soţie sau copil într-o persoană nevrotică. Într-o anumită măsură, întreaga familie este bolnavă”. Familiile trebuie să înţeleagă de la început că noul drum nu va fi tot timpul sub un cer fără nori; că fiecare, la rândul său, va avea momente în care îl vor durea picioarele sau în care se va abate de la drum şi că îi vor apărea în cale scurtături şi ocolişuri ispititoare, pe care se poate uşor rătăci.” 

Alcoolicii Anonimi -fragment-

“Mai mult decât oricine altcineva, alcoolicul duce o viaţă dublă. El este un mare actor. Lumii exterioare îi prezintă personajul “pentru scenă”, ceea ce vrea el ca alţii să vadă. Vrea să se bucure de o anumită reputaţie, dar în adâncul sufletului ştie că nu o merită.

Inconsistenţa acestui personaj devine şi mai pronunţată prin ce face el când bea. Îndată ce se trezeşte din beţie, se revoltă la gândul unor episoade din care nu mai tine minte prea multe, dar care îl hăituiesc, ca un coşmar. Tremură de groază că l-a văzut ci­neva. Împinge din răsputeri acele amintiri la fundul sacului me­moriei şi speră că ele nu vor apărea niciodată la lumina zilei. Este tensionat şi se teme tot timpul, ceea ce constituie un permanent motiv pentru băut.

Psihologii par să fie de acord cu noi când spunem că am chel­tuit sume imense pentru examene medicale, dar fără să le dăm medicilor prea multe şanse de a ne ajuta. Rareori le-am spus în­tregul adevăr, rareori le-am urmat sfaturile. Nedorind să fim oneşti cu aceşti oameni înţelegători, nu puteam fi oneşti cu nimeni altcineva.” 

Comentarii

comentarii