Acasă Politica ALDE Timiş şi-a fixat candidatul pentru europarlamentare: un secretar de stat

ALDE Timiş şi-a fixat candidatul pentru europarlamentare: un secretar de stat

669
DISTRIBUIȚI

Ovidiu Sîrbu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, este propunerea ALDE Timiş pentru alegerile europarlamentare. Oamenii lui Tăriceanu din judeţul Timiş consideră că este foarte important ca la Bruxelles să ajungă “oameni cât mai bine pregătiţi” pentru a reprezenta România în Parlamentul European.

El crede că poate face multe pentru România, în condiţiile în care pentru infrastructura rutieră din judeţul pe care-l reprezintă nu a făcut nimic, prioritară fiind centura de ocolire a Timişoarei, care degeaba va fi gata în anul 2021 sau după, când turiştii Capitalei Culturale Europene vor fi chinuiţi în trafic.

Ovidiu Sîrbu şi-a depus candidatura, acum urmând etapa de selecţie a candidaţilor, iar organizaţia ALDE Timiş îşi doreşte ca acesta să ocupe un loc eligibil pe lista ALDE.

“Am susţinerea filialei Timiş pentru această candidatură şi le mulţumesc colegilor pentru încredere! Consider că românii nu au fost reprezentaţi aşa cum ar fi trebui în Parlamentul European iar dacă am şansa să ajung acolo, îi asigur că voi susţine interesele statului şi nu alte interese, cum au făcut anumiţi europarlamentari”, spune Sârbu.

Alegerile europarlamentare din mai 2019 vor avea ca rezultat un Parlament European cu 705 membri, faţă de 751 în prezent. Diferenţa este dată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană – dintre actualele 73 de mandate europarlamentare deţinute de britanici, 46 vor dispărea, iar celelalte 27 vor fi repartizate acelor state membre care sunt subreprezentate în legislativul UE. Începând din 2019, România va avea 33 DE MANDATE în Parlamentul European, faţă de 32 câte are în prezent, după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Comentarii

comentarii