Acasă Politica Alegeri cu deznodământ prestabilit, la PSD Timiş

Alegeri cu deznodământ prestabilit, la PSD Timiş

426
DISTRIBUIȚI
Alegerile de joi, 27 mai, din cadrul PSD Timiş s-au terminat încă dinainte de a începe. Asta pentru că, cel puţin la nivelul funcţiilor înalte de conducere, situaţia este deja clară. Titu Bojin, Marcel Mihoc şi Sorin Grindeanu, cei trei pesedişti care îşi anunţaseră candidatura pentru funcţia de preşedinte al filialei, au ajuns la un consens şi au apărut, miercuri, ca o viitoare echipă care, spun ei, va ajuta PSD Timiş să obţină rezultate excelente la alegerile din 2012. Mihoc şi Grindeanu s-au retras din cursa pentru preşedinţia filialei, primul urmând să candideze joi pentru funcţia de secretar executiv al PSD Timiş, iar Grindeanu, deja preşedinte al PSD Timişoara, va candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene.

 După ce Emilia Milutinovici şi Viorel Matei şi-au retras candidaturile pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al filialei, Bojin, Mihoc şi Grindeanu rămân unici concurenţi pentru posturile pentru care candidează. Mesajul celor trei este unul de unitate în PSD, acesta fiind şi motivul retragerii candidaturilor lui Mihoc şi Grindeanu. 
 
„Duşmanii noştri sunt pedeleii”
 
„Contrar a ce unii s-au aşteptat, vedeţi astăzi o echipă unită, care vrea să facă un pas înainte, nu înapoi. Este o echipă care îmbină tinereţea cu experienţa. Dacă toată lumea se aştepta să ne atacăm înainte de alegeri, iată că nu e aşa, ci am ajuns la o formulă care sunt convins că, în 2012, va duce PSD Timiş la peste 35% din voturi. Ne-am dat seama la timp că lupta nu se dă în interiorul PSD, ci în exterior. Duşmanii noştri sunt pedeleii”, a declarat Marcel Mihoc. Sorin Grindeanu, conştient că prin retragerea candidaturii i-a dezamăgit pe unii din susţinătorii săi, a explicat că a ales ce este mai bine pentru PSD Timiş. „Mai important decât persoana lui Sorin Grindeanu este să nu trimitem partidul într-o zonă de divizare”, a declarat Grindeanu, spunând că s-a alăturat echipei lui Bojin doar cu condiţia preluării de către acesta a programului propus de viceprimar. În plus, Grindeanu spune că va apăra, din poziţia de prim-vicepreşedinte, o altă idee pe care a lansat-o şi care nu este negociabilă: „Niciun fel de alianţă administrativă cu PDL”. Nuanţând, Grindeanu a explicat că proiectele pedeliste care sunt în folosul comunităţii nu vor găsi opoziţie în rândul pesediştilor, însă trebuie stopate „abuzurile PDL”.  
 
„Unitate şi solidaritate”
 
„După Conferinţa judeţeană de joi, trebuie să renască PSD Timiş şi trebuie să renască şi speranţele celor necăjiţi. Cei mai înverşunaţi adversari ai noştri sunt PDL, însă va exista o negociere cu orice alte partide, dacă este în folosul cetăţenilor şi al PSD. Trebuie să fim partidul care dă tonul la linişte. Suntem alături de sindicate, dar nu trebuie să încurajăm mişcări care să ducă la degringoladă, la lucruri care să degenereze”, a declarat Titu Bojin, explicând că deviza sub care echipa Bojin-Grindeanu-Mihoc se prezintă în faţa social-democraţilor este: „Unitate şi solidaritate”. 
 

Comentarii

comentarii