Acasă Politica Alegeri interne în USR PLUS Timiş, cu Dominic Fritz candidat unic la...

Alegeri interne în USR PLUS Timiş, cu Dominic Fritz candidat unic la funcţia de preşedinte

1505
DISTRIBUIȚI

USR PLUS Timiș trece duminică prin ceea ce sunt, probabil, cele mai ușoare alegeri ale filialei din ultimii ani. Dominic Fritz cere voturile membrilor pentru a deveni șeful filialei județene. O face din postura de unic candidat, actualul președinte, Cristian Moș, a decis să nu mai candideze și să facă loc actualei vedete a partidului, iar singurul contracandidat, Raul Olajos, venit în formațiune pe filiera PLUS, a anunțat că renunță la candidatură.

În aceste condiții, competiția internă pentru șefia filialei este doar o formalitate, a cărei finalitate este așteptată să se întâmple duminică în jurul orei 22.

Cel care va fi noul președinte al partidului în Timiș își dorește binele atât pentru capitala județului, dar și ca Timișoara să fie un motor pentru restul localităților

”Sunt primele alegeri după fuziunea între USR și PLUS și prin asta sunt un nou început pentru noi toți după acești patru ani de construcție și vreau să-i mulțumesc lui Cristian Moș pentru tot ceea ce a făcut în calitate de președinte al USR în ultimii patru ani și lui Raul Olajos ca președinte PLUS. Cei doi au crescut aceste două partide și acum mă bucur că putem deschide un nou capitol”, spune Dominic Fritz în ziua alegerilor interne de partid.

Scandalul de sâmbătă de la PNL nu a fost replicat și la partenerii de coaliție locală, campania internă din filiala USR PLUS Timiș a fost super ok.

„Suntem un partid în care sunt oameni mai în vârstă, sunt și oameni tineri, oameni care au poziții în administrație, în consiliul local, dar și oameni care vin din societatea civilă. Cred că astfel putem reflecta și diversitatea în rândul timișorenilor. Astăzi votăm un nou birou județean. Am depus și eu candidatura pentru poziția de președinte și mă bucur că mulți colegi și-au exprimat deja încrederea în mine. Viziunea noastră pentru județul Timiș este ca prosperitatea Timișoarei, ca o capitală a județului, să devină un motor pentru întregul județ. Avem nevoie și de un rural puternic, prosper, de un rural unde buna guvernare aduce transformare și modernizare pentru comunele județului și aici Timișoara joacă un rol important”, a mai declarat Fritz.

Alături de primarul Timișoarei, la vot și în elaborarea programului politic pentru Timiș s-a aflat și Cătălin Drulă, despre care ”neamțul” spune că este probabil cel mai performant ministru din cabinetul Cîțu.

Puțin emoționat de gratulații, cel vizat a spus că este mândru să facă parte dintr-o echipă de calitate cum este cea din Timiș.

 „Ne alegem o conducere unică, am trecut printr-un proces de fuziune de succes. M-am înscris în USR în 20 octombrie 2016, e o aventură, o cursă frumoasă care ne-a adus aici și sunt mândru de echipa din Timiș, sunt mândru să fac parte din această echipă și sunt mândru că ne-am ținut de promisiuni. Am ajuns la guvernare în plan național, în plan local îl avem pe Dominic Fritz primar, îl avem pe Cristian Moș vicepreședinte al consiliului județean, avem trei primari în județ, prefectul Zoltan Nemeth și numeroși aleși locali”, a spus și Cătălin Drulă, cel care a votat deja, de dimineață, pentru candidatul aflat pe listă pentru șefia locală a partidului.

Comentarii

comentarii