Acasă Eveniment Alergare montană la Hercules Maraton

Alergare montană la Hercules Maraton

521
DISTRIBUIȚI

Valea Cernei va deveni, la mijlocul lunii mai, locul unde iubitorii sportului se vor întrece într-un maraton sau chiar semi-maraton. În 21 mai, Hercules Maraton va ajunge la cea de-a doua ediţie. Maratonul are loc în staţiunea Băile Herculane şi este organizat de Clubul Sportiv Alternative TM. Zona staţiunii Băile Herculane – Valea Cernei este una deosebit de frumoasă. Abrupturi calcaroase, canioane cu pâraie, păduri întinse de fag de vârste mari, lacuri de acumulare montane, chei, cătune izolate de munte, peşteri termale unice în România, izvoare termominerale oferă imagini inedite, care vor atrage participanţii la concurs. Clubul Alternative TM vrea să organizeze acest eveniment pentru ca un număr tot mai mare de membri să se dedice alergatului montan, în paralel cu alpinismul şi escalada. O propagandă pentru sport, pentru a populariza alergatul pe munte în rândul iubitorilor de natură.

Respect pentru natură
Aveţi ocazia să luaţi o gură bună de aer curat şi de natură de o frumuseţe fermecătoare şi să vă îmbunătăţiţi condiţia fizică. Cei de la Alternative TM nu doresc să se adreseze unei elite, ci tuturor celor care iubesc natura şi muntele şi vor să se autodepăşească. Hercules a dus la bun sfârşit 12 munci dificile, iar concurenţii vor avea de trecut 12 sectoare ale traseul maratonului. De asemenea, organizatorii vor să arate că practicarea sportului în mijlocul naturii înseamnă automat şi respect pentru natură. Adică alergăm pe munte, dar îl lăsăm aşa cum l-am găsit. Participanţii trebuie să aibă grijă să nu lase nimic pe traseu, în afară de urmele propriilor paşi. Organizatorii îşi asumă responsabilitatea ca după concurs să îndepărteze materialele folosite pentru marcarea traseului.

Traseul are o lungime de 44 de kilometri
Înscrierea se face uşor. Accesaţi http://www.alternativetm.ro/herculesmaraton şi acolo aveţi toate datele necesare.  Există o taxă de participare care creşte odată cu apropierea evenimentului şi e mai mică dacă vă înscrieţi din timp (60 lei până în 31 martie, 75 lei între 1 aprilie şi 5 mai şi 90 de lei, la faţa locului, în 20 mai) şi un formular plus o declaraţie pe proprie răspundere, ce trebuie semnată. Traseul are o lungime de 44 de kilometri şi peste 2.300 metri diferenţă de nivel. Un traseu montan pe poteci turistice, ciobăneşti, drumuri forestiere şi drumuri de căruţă. Startul şi sosirea în Valea Cernei. De fapt, traseul traversează de două ori creasta Munţilor Cernei. La maraton pot participa persoane cu vârsta minimă de 18 ani, apte de effort, din punct de vedere medical. Startul va avea loc sâmbătă, 21 mai, la ora 9.

Comentarii

comentarii