Acasă Actualitate Alergare montană la Hercules Maraton

Alergare montană la Hercules Maraton

334
DISTRIBUIȚI
Valea Cernei va deveni, la mijlocul lunii mai, locul unde iubitorii sportului se vor întrece într-un maraton sau chiar semi-maraton. Nu orice maraton, ci chiar Hercules Maraton, care pe 21 mai va ajunge la cea de-a doua ediţie. 

Maratonul are loc în staţiunea Băile Herculane şi este organizat de Clubul Sportiv Alternative TM. Zona staţiunii Băile Herculane – Valea Cernei este una deosebit de frumoasă. Abrupturi calcaroase, canioane cu pâraie, păduri întinse de fag de vârste mari, lacuri de acumulare montane, chei, cătune izolate de munte, peşteri termale unice în România, izvoare termominerale oferă imagini inedite care vor atrage participanţii la concurs. Clubul Alternative TM vrea să organizeze acest eveniment pentru ca un număr tot mai mare de membri să se dedice alergatului montan, în paralel cu alpinismul şi escalada. O propagandă pentru sport pentru a populariza alergatul pe munte în rândul iubitorilor de natură.
 
Respect pentru natură
 
Mai bine zis, aveţi ocazia să luaţi o gură bună de aer curat şi de natură de o frumuseţe fermecătoare şi să vă îmbunătăţiţi condiţia fizică. Cei de la Alternative TM nu doresc să se adreseze unei elite ci tuturor celor care iubesc natura şi muntele şi vor să se auto-depăşească. Hercules a dus la bun sfârşit 12 munci dificile iar concurenţii vor avea de trecut 12 sectoare ale traseul maratonului. De asemenea, organizatorii vor să arate că practicarea sportului în mijlocul naturii înseamnă automat şi respect pentru natură. Adică alergăm pe munte dar îl lăsăm aşa cum l-am găsit. Participanţii trebuie să aibă grijă să nu lase nimic pe traseu în afară de urmele propriilor paşi. Organizatorii îşi asumă responsabilitatea ca după concurs să îndepărteze materialele folosite pentru marcarea traseului.
 
Traseul are o lungime de 44 de kilometri
 
Înscrierea se face uşor. Accesaţi http://www.alternativetm.ro/herculesmaraton şi acolo aveţi toate datele necesare.  Există o taxă de participare care creşte o dată cu apropierea evenimentului şi e mai mică dacă vă înscrieţi din timp (60 lei până în 31 martie, 75 lei între 1 aprilie şi 5 mai şi 90 de lei la faţa locului în 20 mai) şi un formular plus o declaraţie pe proprie răspundere ce trebuie semnată. Traseul are o lungime de 44 de kilometri şi peste 2.300 metri diferenţă de nivel. Un traseu montan pe poteci turistice, ciobăneşti, drumuri forestiere şi drumuri de căruţă. Startul şi sosirea în Valea Cernei. De fapt traseul traversează de două ori creasta munţilor Cernei. La maraton pot participa persoane cu vârsta minimă de 18 ani apte de efort din punct de vedere medical. Startul va avea loc sâmbătă 21 mai la ora 9. 
 

Comentarii

comentarii