Acasă Actualitate Alertă de gripă aviară în Vestul ţării

Alertă de gripă aviară în Vestul ţării

817
DISTRIBUIȚI

La doi paşi de Timişoara, carne de curcan importată din zona de restricţie cu gripă aviară, din Ungaria

ANSVSA: În România a intrat carne de curcan provenind din fermele din Ungaria aflate în zona de restricţie din cauza gripei aviare/ Trei depozite din judeţul Bihor au primit astfel de produse.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, vineri, că a fost notificată de Comisia Europeană că, din fermele de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară, au fost sacrificaţi curcani, iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România. Astfel de produse au ajuns la trei depozite din judeţul Bihor.

”Comisia Europeană a transmis o notificare Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prin care informează că din fermele comerciale de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară produs de tipul H5N8, au fost sacrificate păsări (curcani), iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România. Din analiza informaţiilor primite a rezultat faptul că astfel de produse au fost introduce în România prin trei unităţi de depozitare, de pe raza judeţului Bihor”, a anunţat, vineri ANSVSA.

În regim de urgenţă, ANSVSA a dispus serviciilor sanitare veterinare de la nivel territorial să acţioneze de urgenţă pentru identificarea tuturor beneficiarilor produselor în cauză, retragerea de la comercializare şi incinerarea acestora, în conformitate cu prevederile Directivei 94/2005. (sursa: news.ro)

Comentarii

comentarii