Acasă Actualitate Alertă la granițele României: Au avut loc deja ciocniri armate în Serbia

Alertă la granițele României: Au avut loc deja ciocniri armate în Serbia

DISTRIBUIȚI

Undă de șoc în Ungaria și o adevărată alertă la granițele României din cauza migranților. Au avut loc deja ciocniri armate în Serbia, anunță liderul maghiar Viktor Orban.

Situație tensionată în Ungaria, la granița cu Serbia și România. Recent, guvernul de la Budapesta a decis să întărească frontierele de sud ale Ungariei şi să protejeze securitatea maghiarilor care locuiesc în zonă. Astfel, vor fi desfăşurate noi unităţi de grăniceri după ce sute de mii de miranți s-ar îndrepta spre Ungaria.

Vestea a fost anunțată vineri de prim-ministrul Viktor Orbán într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook, protrivit agenției de presă maghiară MTI.

“Vom înfiinţa unităţi de grăniceri pentru a asigura securitatea dumneavoastră, în colaborare cu poliţia”, le-a transmis Orban maghiarilor.

Astfel, într-o primă etapă, 2 200 de grăniceri vor fi instruiţi şi activaţi, a transmis Viktor Orbán. Acesta a adăugând că numărul acestora va fi mărit ulterior la 4 000. El a şi semnat decretul privind această măsură. Liderul maghiar a mai informat şi despre şedinţa guvernului de joi, care a durat peste zece ore, motivul fiind situaţia războiul din Ucraina care ameninţă nu doar economia, ci şi securitatea țării.

Orban a explicat că s-a constatat că aprovizionarea cu alimente a numeroase ţări africane este în pericol. Se aşteaptă ca această criză alimentară să crească şi mai mult presiunea migraţionistă la frontierele sudice ale ţării. Sute de mii de migranţi ilegali s-ar putea îndrepta spre Ungaria şi Europa în următoarele săptămâni şi luni, a spus el.

Comentarii

comentarii