Acasă Eveniment Alertă la liceul german! Un echipaj CBRN de la Bihor a ajuns...

Alertă la liceul german! Un echipaj CBRN de la Bihor a ajuns la Arad pentru a face noi măsurători după ce mai mulţi elevi s-au intoxicat după deratizare şi dezinsecţie

832
DISTRIBUIȚI

Un echipaj CBRN de la Bihor a ajuns, luni seara, la Arad, pentru a face noi măsurători după ce mai mulţi elevi ai Liceului German au ajuns la spital, cu intoxicaţii, după ce în unitatea şcolară s-a făcut dezinsecţie şi deratizare. Primele măsurători au fost făcute de echipajul CBRN Arad, rezultatele urmând să fie confruntate cu cele obţinute de cei din Bihor. Totodată, prefectul a convocat o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, a declarat pentru News.ro că un echipaj CBRN a făcut cercetarea la faţa locului, în cazul Liceului german ”Adam Muller Guttenbrunn”, unde pe perioada vacanţei elevilor s-a făcut deratizare şi dezinsecţie, în urma cărora mai mulţi copii au ajuns la spital cu intoxicaţii uşoare.

Potrivit sursei citate, un alt echipaj CBRN de la Bihor a ajuns la Arad pentru a face o nouă cercetare.

”Echipa CBRN de la Arad se află la unitatea şcolară unde a fost făcută deratizare şi dezinsecţie, acum aşteptăm echipaj CBRN de la Bihor, să verificăm rezultatele la două aparate pentru a fi în clar ce indică acestea. O sală de clasă s-a sigilat, în restul claselor s-a trecut la ventilare. Vrem să vedem care sunt diferenţele, ce indică aparatele, într-o sală de clasă aerisită şi în alta în care nu s-a aerisit”, a declarat George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Echipajul din Bihor a început cercetările în jurul orei 21.45.

Luni seara, potrivit ISU Arad, 9 copii au fost deja externaţi, dintre cei care s-au prezentat ls Spitalul Judeţean Arad, alţi şase sunt internaţi, iar opt se află în evaluare la UPU. Unul dintre elevi a refuzat spitalizarea.

Totodată, din dispoziţia prefectului, în calitate de preşedinte al CJSU, luni, la ora 22.30 va avea loc şedinţa Comitetului Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a dispus un control mixt de urgenţă după ce la Spitalul Judeţean Arad s-au prezentat 20 de elevi, cu vârste între 11 şi 13 ani, de la Liceul German, cu erupţii pe faţă, greţuri şi vărsături. “Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timişoara o astfel de situaţie să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operaţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, dar se pare că, la Arad, nimeni nu şi-a făcut treaba”, a spus ministrul Victor Costache, conform news.ro.

Comentarii

comentarii