Acasă Actualitate Alertă meteo cod galben de ninsori și viscol în 15 județe

Alertă meteo cod galben de ninsori și viscol în 15 județe

DISTRIBUIȚI

Vremea se schimbă radical în România. Dacă în sud vremea se încălzește îngrijorător, termometrele urmând a indica și maxime de 20 de grade, inclusiv la București, la munte revin zăpada și viscolul.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 16 ianuarie, ora 17 – 19 ianuarie, ora 20 când sunt așteaptate precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol în zona montană înaltă.

”În intervalul menționat îndeosebi în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20…25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est”, a transmis ANM.

De asemenea, a fost emisă ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru 16 ianuarie, ora 17 – 17 ianuarie, ora 22 de intensificări susținute ale vântului. În Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Comentarii

comentarii