Acasă Actualitate Alertă meteo: Două furtuni din Europa lovesc și România

Alertă meteo: Două furtuni din Europa lovesc și România

DISTRIBUIȚI

Două furtuni puternice lovesc vestul, centrul şi nordul Europei, iar de joi, în România, vântul va sufla cu putere, vor fi precipitaţii abundente, iar la munte vor fi chiar şi ninsori.

Rămânem cu vreme foarte caldă în majoritatea zonelor ţării, în timp ce cele două furtuni sunt prezente deja în nordul şi nord-vestul Europei.

Meteorologii din Marea Britanie, Olanda, dar şi din nordul Franţei, Germania şi Polonia au emis deja mai multe alerte de vreme severă imediată. În zonele respective, viteza vântului va fi una destul de mare.

Efectele celor două furtuni se vor resimţi şi în zona de sud-est a Europei, implicit şi în România. De joi, meteorologii ANM anunţă astfel de fenomene. Intensificări de vânt în zona montană înaltă, acolo unde vor fi şi ninsori, iar la rafală vântul poate trece de 110-120 de km/h.

Vorbim de intensificări de vânt şi în zonele mai joase din ţara noastră, tot de joi, vitezele putând trece de 50-55 de km/h la rafală.

Mai mult decât, în regiunile intracarpatice va pătrunde şi o masă de aer rece vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, dar şi de lapoviţă şi ninsoare, iar vremea se va răci.

În sud şi sud-est, meteorologii spun că temperaturile vor rămâne, în continuare, ridicate pentru perioada în care ne aflăm.

Potrivit meteorologilor furtunile denumite Dudley şi Eunice vor lovi puternic centrul şi nordul Europei începând de miercuri noapte.

În Marea Britanie, Irlanda, Olanda, nordul Franței, Germania, Polonia meteorologii au emis coduri galbene de vreme rea. Sunt aşteptate rafale de vânt, precipitații abundente şi ninsori, mai ales în zonele montane.

De asemenea, autorităţile au informat cetățenii că vremea din următoarele zile pot afecta serviciile rutiere, feroviare, aeriene și de feribot, care pot înregistra timpi de călătorie mai lungi și posibile anulări. Mai mult, unele drumuri și poduri se pot închide, în funcţie de alertele meteo emise.

 

Comentarii

comentarii