Acasă Administraţie Aleșii județeni scapă de prezența fizică obligatorie la ședințele de plen. Vor...

Aleșii județeni scapă de prezența fizică obligatorie la ședințele de plen. Vor dispune și de semnătură digitală

DISTRIBUIȚI

Prezența fizică la ședințele de plen a aleșilor la Consiliul Județean Timiș nu va mai fi obligatorie, aceasta după ce regulamentul de funcționare al instituției va fi schimbat și votat, în cadrul următorului plen, din iulie. Este o adaptare la vremurile moderne, spune vicepreședintele instituției, Alexandru Proteasa, care a mai menționat că se va implementa și semnarea digitală a documentelor instituției.

„Ne propunem pentru următorul plen, împreună cu colegii din aparatul de specialitate, să venim cu niște modificări la regulamentul de funcționare și organizare al Consiliului Județean Timiș, întrucât putem ține ședințe fizic, dar există situații în care consilierii județeni pot participa online la ședințe. Să introducem în regulament explicit că ședințele se pot ține în sistem mixt, cine dorește să fie prezent fizic este fizic, cine nu, să poată fi prezent în online de acolo de unde este, mai ales că urmează și perioada concediilor.”, a anunțat Alexandru Proteasa, la ultimul plen.

Tot la acest capitol se va introduce și semnarea digitală a documentelor.

„Vom propune, în ideea digitalizării instituției, să poată fi documentele semnate de președinte, secretarii comisiilor și de orice consilier județean, online, fără să vă deplasați la sediul consiliului județean pentru a semna un proces- verbal al ședinței sau orice altă urgență poate apărea. Dacă restricțiile se ridică treptat treptat, asta nu înseamnă că trebuie să revenim total la viața de dinainte, ci să facem eforturi bine dirijate înspre a digitaliza instituția.”, a mai spus vicele CJT.

 

Comentarii

comentarii