Acasă Actualitate Alexandru Lăpădat – condus pe ultimul drum

Alexandru Lăpădat – condus pe ultimul drum

DISTRIBUIȚI

Un ocean de lacrimi şi zeci de semne de întrebare…

Alexandru Lăpdat, tânărul de 19 ani de la Liceul Lenau, din Timişoara, găsit spânzurat, miercuri, în casa părinţilor săi, a fost condus pe ultimul drum. Zeci de colegi şi profesori au luat parte la înmormântarea din Cimitirul Rusu Şirianu. Alexandru a lăsat în urma sa un  gol imens şi multe semne de întrebare. Psihologi şi psihoterapeuţi încearcă acum să explice gestul de neînţeles al fiului judecătoarei Maria Lăpădat de la Curtea de Apel Timişoara.

Citeste si:

Dramă la Timişoara: Fiul de 19 ani al judecătoarei Lăpădat s-a sinucis 

Psihoterapeutul timişorean Ali Ergun Baeram crede că sinuciderea lui Alexandru Lăpădat, tânărul de 19 ani, nu are nici cea mai mică legătură cu o presupusă carte pe care o citea. S-a vehiculat ideea că Alexandru s-ar fi sinucis după ce ar fi citit cartea “Homo Faber” al cunoscutului scriitor Max Frisch.

Variantă foarte puţin probabilă

„Homo Faber a lui Max Frisch nu este o carte care să descrie golul vieţii. În ea este vorba despre un tip ce se îndrăgosteşte de fiica sa fără să ştie şi de aici se ajunge la incest. Nu văd unde este legătura cu Alexandru. În multe romane, oamenii se sinucid şi nimeni nu alege această variantă după ce le lecturează. Varianta pică din start”, ne-a spus Ali Ergun Baeram. Psihoterapeutul de la Timişoara spune că Alexandru avea însă, cu siguranţă, o problemă. Profesorii şi colegii de clasă susţin că Alexandru Lăpădat era cel mai normal om cu putinţă. „A fost un copil extraordinar. Până în clasa a VIII-a l-am avut ca elev. Era un tip model, politicos şi citit, nu pot să-mi dau seama cum de s-a produs o asemenea tragedie. Alexandru era un copil model şi era foarte bun la învăţătură. Nu era obraznic, nu era timid, nu-mi amintesc ca cineva să se fi plâns vreodată despre el. Acum două săptămâni ne-am întâlnit pe coridor şi am schimbat câteva vorbe. Totul părea foarte normal”, ne-a declarat Ludwig Holczinger, directorul şcolar general adjunct de la Lenau.

Nimeni nu ştie ce a fost în sufletul lui

Un coleg de-al lui Alexandru a susţinut pentru ZIUA de Vest o ipoteză şi mai ciudată. „Dacă îmi spunea cineva că un coleg din clasa noastră s-a sinucis, Alexandru era ultima persoană la care mă puteam gândi. Nu ştiu cum s-a putut întâmpla aşa ceva”, ne-a spus unul dintre colegii de clasă. Psihoterapeutul Ali Ergun Baeram nu crede însă în sinuciderile accidentale. El susţine că, de obicei, sinucigaşii nu dau nimic de bănuit, până în momentul fatal „Nu ştim ce a fost la el în casă, ce discutau părinţii. Degeaba avea o situaţie materială foarte bună, dacă sufletul lui nu era împăcat. Un sinucigaş nu este cel ce se bate cu pumnul în piept că se va omorî. Este tăcut, liniştit, la locul lui, nimeni nu-l suspectează şi când nimeni nu se aşteaptă, se produce ireversibilul. Sigur, Alexandru avea probleme, din senin nimeni nu se sinucide. Poate s-a pus presiune pe el. O problemă a fost, ori acasă, ori la şcoală, ori în iubire. Am auzit că la Lenau se  întâmplă multe, trebuie văzut şi examenul toxicologic”. Conform poliţiştilor, Alexandru Lăpădat nu a lăsat în urmă niciun bilet în care să explice ceea ce nimeni nu poate explica.

 

 

 

Comentarii

comentarii